Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών χαιρετίζει την επαναφορά των Λατινικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να επαναφέρει τη διδασκαλία του µαθήµατος των Λατινικών στο Λύκειο και να το αποκαταστήσει ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο µάθημα για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Νόμος 4692, Άρθρο 7, Παρ. 6βα, ΦΕΚ 111 τευχ. Α’ 12/6/2020).

Η επαναφορά του μαθήματος, που αποτελούσε αίτημα των μελών της Σχολής μας, είναι το πρώτο βήμα προς την ανανέωση των μεθόδων διδασκαλίας και τη διόρθωση υπαρχουσών αδυναμιών, με την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων και προγραμμάτων.

Είναι βέβαιο ότι μια ποιοτικά αναβαθμισμένη διδασκαλία του μαθήματος των Λατινικών θα συμβάλει στην ανάσχεση της υποβάθμισης των σπουδών της νεολαίας της χώρας μας και θα ανανεώσει τους δεσμούς τους με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, του οποίου ο ρωμαϊκός αποτελεί βασικό πυλώνα, με διαρκή και διαχρονική επίδραση.

Ο Πρόεδρος     Η Γραμματέας Δημήτριος
Λ. Δρόσος       Ειρήνη Αποστόλου

Φιλοσοφική Αθηνών: Επαναπροκήρυξη Εκλογών Προέδρων Τμημάτων της Σχολής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr