Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική το πρωί της Πέμπτης. Οι φοιτητές έλαβαν απόφαση την Τετάρτη για κατάληψη της σχολής, αλλά, μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν χρήση χημικών και βίας για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.

Η πρώτη αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 08:30, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Κατάληψη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών - Η απόφαση της Γ.Σ 

Στη συνέχεια, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, κατέλαβαν μία λωρίδα της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τους περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται πλέον στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Από τις 10:30, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Οι φοιτητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το απόγευμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται γενικές συνελεύσεις σε σχολές για να αποφασιστούν καταλήψεις.

Η απόφαση να κλείσει η Νομική από σήμερα, Πέμπτη, έως την Τρίτη, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου ελήφθη χθες από τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ. Είχε προηγηθεί η απόφαση των φοιτητών της Νομικής για κατάληψη. 

Μετά την εντολή του πρύτανη Θ.Φορτσάκη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της Νομικής από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης απέτρεψαν με τη χρήση χημικών την είσοδο των φοιτητών στο κτίριο.

Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο

Ο 2ος τραυματίας...

Στον πεζόδρομο της πρυτανείας πριν λιγο

Ο ένας τραυματίας δίνει συνέντευξη

Νομική πριν από λίγο

Σχολές υπό κατάληψη των ΜΑΤ 13-11

 

Βίαιη απομάκρυσνη από τα ΜΑΤ των φοιτητών έξω από τη Νομική

Φωτογραφίες και Βίντεο από το Δρομογράφο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr