Μεσίστια θα κυματίζει η σημαία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μετά την απώλεια του καθηγητή Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θλίψη πληροφορήθηκε την εκδημία του Καθηγητού Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, διατελέσαντος Κοσμήτορος της Σχολής (1998-2001).

Ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, διακρίθηκε για την πολύτιμη συμβολή του στην επιστήμη της κλασικής φιλολογίας, της αρχαίας ιστορίας και για την εν γένει προσφορά του στην κατανόηση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Υπήρξε εμπνευσμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος επί δεκαετίες και προσέφερε πολύτιμο διοικητικό έργο τόσο στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας όσο και στη Φιλοσοφική Σχολή.

Με ομόφωνη γνώμη των μελών της Κοσμητείας αποφασίστηκε:

  • να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο κτήριο της Σχολής κατά την Τρίτη, 21.01.2020 ημέρα της εξοδίου ακολουθίας
  • τη Σχολή να εκπροσωπήσουν στην εξόδιο ακολουθία ο Κοσμήτωρ κ. Αχιλλεύς Χαλδαιάκης, συνοδευόμενος από μέλη της Κοσμητείας.

Γεννήθηκε στον Αμιρά της Βιάννου και σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και όλους τους άρρενες συγγενείς του.

Σπούδασε και πήγε με υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δίδαξε επί σειρά ετών Ιστορία του Πολιτισμού και των Κλασικών χρόνων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγκλητικός και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε επίσης σε διάφορα ξένα Πανεπιστήμια και συνετέλεσε στη δημιουργία Τμημάτων-Εδρών Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Taipei (Taiwan) και στις Ινδίες. Έχει συγγράψει πληθώρα μελετών, βιβλίων και άρθρων. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Υπό τις ανωτέρω ιδιότητες και ως μέλος μιας πανεπιστημιακής Σχολής που με τα Τμήματά της καλύπτει τον Παγκόσμιο Πολιτισμό (ιδίως τον Ελληνικό), εμερίμνησε για την ίδρυση Τμήματος Ξένων Πολιτισμών, δια δε της διδασκαλίας και των δημοσιευμάτων του (100 βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ) προήγαγε την έρευνα και συνετέλεσε στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του πολιτισμικού φαινομένου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr