Η Φιλοσοφική στην Πόλη

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών εγκαινιάζει, από το τρέχον έτος 2020, μια σειρά από επιμορφωτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για κοινοποίηση και διάχυση της ακαδημαϊκής γνώσης και των ερευνητικών εργασιών των μελών της (καθηγητών και φοιτητών) στην πόλη-έδρα του Πανεπιστημίου.

Ο πρώτος κύκλος αυτών των δράσεων έχει τον γενικό τίτλο "Μελισμένος λόγος" και αναφέρεται στις πολλαπλές διαστάσεις και λειτουργίες που αποκτά ο λόγος (ποιητικός, λογοτεχνικός, θεατρικός, τελετουργικός, λαϊκός-καθημερινός) μέσα από την ηχητική του απόδοση ως κώδικας ατομικής και συλλογικής έκφρασης κι επικοινωνίας.

Αυτή η πρωτοβουλία οργανώθηκε από ειδική επιτροπή που συνέστησε η Κοσμητεία, ήδη προ τετραμήνου, μιαν επιτροπή αποτελούμενη από τους Λάμπρο Λιάβα, Ιωσήφ Βιβιλάκη και Λιάνα Σακελλίου, στους οποίους σύντομα προστέθηκαν και οι Ιωάννα Παπασπυρίδου, Domenica Minniti, Ευριπίδης Γαραντούδης και Δώρα Μέντη. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 (συγκεκριμένα κατά τους μήνες Φεβρουάριο έως Ιούνιο) θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δέκα περίπου εκδηλώσεις· οι δύο πρώτες, που θα λάβουν χώρα κατά τον προσεχή μήνα Φεβρουάριο, είναι οι ακόλουθες:

3 Φεβρουαρίου 2020 (18:30-21:00)

Διοργάνωση: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Τόπος: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Ημερίδα με θέμα: Τραγουδώντας Γάλλους ποιητές

Μουσικές παρεμβάσεις από τους: Διονύση Μαλλούχο, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Σοφία Αλεξοπούλου

Μουσική βραδιά: Γιώργης Χριστοδούλου, «Ο Αττίκ στο Παρίσι»

17 Φεβρουαρίου 2020 (18:00-20:30)

Διοργάνωση: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Τόπος: Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Ημερίδα με θέμα: Ο «ήχος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μουσικές παρεμβάσεις από τους: Νίκο Κυριαζή, Ίλια Σταμπόλη και Πάρη Δημάτσα

Μουσική βραδιά: Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, υπό τον Δημήτρη Κούντουρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr