Παιδαγωγικό Αθήνας: Απόφαση για νέα κατάληψη

Παιδαγωγικό Αθήνας: Απόφαση για νέα κατάληψη

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Νέα κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΕΚΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 04/12 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 06/12.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Συγκρότηση επιτροπής υλοποίησης της απόφασης της γενικής συνέλευσης. 
  • Συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5/12 από κοινού με τους εκπαιδευτικούς και τα Σωματεία τους, κόντρα στο νομο-πλαίσιο της κυβέρνησης και την καταστολή με απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης και στηρίζουμε την κινητοποίηση και τα αιτήματά της στο Υπουργείο Εργασίας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 
  • Συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 6/12 από κοινού με τους μαθητές, στις 12μμ στα Προπύλαια. Συγκρότηση επιτροπής μετεγγραφέντων με σκοπό το συντονισμό της δράσης των φοιτητών το επόμενο διάστημα ώστε να γίνούν όλοι οι φοιτητές δεκτοί και να μη χάσει κανένας το εξάμηνο του. 
  • Συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης για τούς πρόσφυγες, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκη. να δημιουργήσει κάλεσμα για τους φοιτητές και να φτιάξει χώρο πού θα συλλέγονται. Καταδικάζουμε την καταστολή των προσφύγων και το διεθνές κυνήγι τους καθώς και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot sροτs). Καταγγέλουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που αναγκάζει σε διπλό εγκλωβισμό τους πρόσφυγες, τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των προσφύγων και απαιτούμε άμεση χορήγηση ασύλού στις χώρες προορισμού τους, άμεσο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών τους σε στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση κλπ. 
  • Η Γ.Σ. να αποφασίσει το μοντέλο εκπροσώπησης στην περίπτωση συντονισμού. 
  • Κατάληψη για την Παρασκευή 6/12

Απόφαση Γ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr