Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι φοιτητές που διέκοψαν το πρωί της Πέμπτης τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στο Βήμα.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό» ανέφερε. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσθέτει. 

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

«Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει, ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες» ανέφερε ακόμη ο κ. Φορτσάκης.

«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» λέει ο κ. Φορτσάκης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Διαβάστε Επίσης: Διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και αποχώρησε από την Πρυτανεία [ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ]

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr