Τριήμερη κατάληψη αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος της Φιλοσοφικής Αθηνών

Κατάληψη αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος της Φιλοσοφικής Αθηνών

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16/10 η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 17/10, την Παρασκευή 18/10 και την Δευτέρα 21/10.


Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» ψηφίστηκε το πλαίσιο του ΜΑΣ με 115 ψήφους και αποφασίστηκε:

  • Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 17/10
  • Πορεία φοιτητικών συλλόγων την ίδια μέρα
  • Κατάληψη σχολής την Πέμπτη 17/10, Παρασκευή 18/10 και Δευτέρα 21/10

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 16/10

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 16/10, με πλήρη απαρτία, ψηφίστηκε το αγωνιστικό σχέδιο δράσης που προτείνουν οι εκλεγμένοι με τη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.

Σύμφωνα με το οποίο αποφασίζεται:

- Κατάληψη της σχολής από την Πέμπτη 17/10 μέχρι και την Δευτέρα 21/10

- Την Πεμπτη 17/10:

  • Προχωράμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στις 12:00, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους του ΕΚΠΑ. Απαιτούμε : Να βγάλουν δημόσια ανακοίνωση καταδίκης της κατάργησης του ασύλου, των διαγραφών ν+2 που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να πάρουν άμεσα μέτρα για τους μετεγγραφέντες και οικοτρόφους φοιτητές.
  • Διοργανώνουμε φοιτητικό συλλαλητήριο στις 18:00, στο κέντρο της Αθήνας, εναντια στην παραπέρα ισοτιμία κολεγιων-πανεπιστημιων και τις διαγραφες φοιτητων, διεκδηκουμε αμεσο εκτακτο κονδυλι απο τον κρατικο προϋπολογισμο. Συναντιομαστε στο δρομο μαζι με τους εργαζομενους, τα σωματεια τους, το ΠΑΜΕ που διαδηλωνουν την ιδια μερα ενάντια στο αντιλαικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
  • Μετά το συλλαλητήριο προχωράμε σε σύσκεψη συντονισμού συλλόγων στη βάση των αποφάσεων γενικών συνελεύσεων για να οργανώσουμε, συντονίσουμε τις δρασεις μας.

- Νέα γενική συνέλευση του συλλόγου Τετάρτη 23/10

- Παρασκευή 18/10 συναυλία υπεράσπισης του ασύλου στο αίθριο της Φιλοσοφικής. Καλούμε επώνυμους καλλιτέχνες, τις πολιτιστικές ομάδες του συλλόγου μας και όποιον φοιτητή θέλει να συμμετέχει στη διοργάνωση της.

- Δευτέρα 21/10 κινητοποίηση στο ΙΝΝΕΔΕΒΙΜ για τα ζητήματα σίτισης, στέγασης. Απαιτούμε όλοι οι φοιτητές να τρώμε δωρεάν με το πάσο, να εποινικιαστούν άμεσα ξενοδοχεία για τους φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση σε εστία, να χτιστούν νέες εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες.

 -Πέμπτη 24/10 κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, για να λύσει τώρα η κυβέρνηση όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους των πρώην ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα, τους φοιτητικούς συλλογους της Πάτρας, τους μαθητές και το συντονιστικό τους ΣΑΣΑ.

- 31/10 διοργάνωση μεγάλου φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

- 10/11 συμμετέχουμε στη πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ, της μόνης πανελλαδικής συσπείρωσης φοιτητικών συλλόγων που σταθερά παλεύει και συντονίζει την πάλη των φοιτητών για τα σύγχρονα δικαιώματα μας για σπουδές και δουλεία ενάντια σε όλους αυτούς που μας τα στερούν.

- Μαζεύουμε υπογραφές καταγγελίας της συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας για τις στρατιωτικές βάσεις.

- Πραγματοποιούμε συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα και έτη της σχολής μας. Να συζητήσουμε, να ενωθούμε, να γίνουμε περισσότεροι όλοι όσοι παλεύουμε για τα δικαιώματα μας.

- Καλούμε σε δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων στη σχόλη μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr