Το Ποτάμι δίνει στο ΕΚΠΑ μισό εκατομμύριο ευρώ για παροχή υποτροφιών

Το Ποτάμι δίνει στο ΕΚΠΑ μισό εκατομμύριο ευρώ για παροχή υποτροφιών 

Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστρέφει το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε πριν τις βουλευτικές εκλογές. Η απόφαση αυτή είχε ανακοινωθεί από τον Στ. Θεοδωράκη λίγο καιρό πριν και σήμερα τίθεται σε εφαρμογή.

Η χορηγία προβλέπει ότι όλο το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ.


Αναλυτικότερα, η σχετική ανάρτηση του Στ. Θεοδωράκη:

"Πρώτα τα καλά νέα:
Σήμερα θα γίνει η μεταφορά των 500.000€ από το Ποτάμι στο ΕΚΠΑ.
Πεντακόσιες χιλιάδες που θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην ξενιτευτούν.
Η Σύγκλητος έκανε δεκτή την πρότασή μας και όλα τα χρήματα να διατεθούν σε υποψήφιους διδάκτορες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της εκπόνησης της διατριβής τους ή σε μεταδιδάκτορες που έχουν προσφάτως ολοκληρώσει τη διατριβή τους.

Εδώ η απόφαση της Συγκλήτου: 

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του Ποταμιού – πρόσφατα στο Χυτήριο – χειροκρότησαν με πάθος την απόφαση του Κινήματός μας. Τονίζω τη λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ γιατί αυτό είμαστε. Τα στελέχη μας δεν πήραν ποτέ ούτε ένα ευρώ από το Ποτάμι για να είναι στελέχη.
Και προφανώς ούτε εγώ πήρα ποτέ μισθό από το Ποτάμι (ούτε το ‘14 που δεν ήμουν βουλευτής, ούτε αυτούς τους μήνες του ’19 που επίσης δεν είμαι βουλευτής). Αρνηθήκαμε να δημιουργήσουμε μια κομματική γραφειοκρατία που θα αμείβεται. Έτσι καταφέρναμε να έχουμε πλεόνασμα.
Και σήμερα το διαθέτουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Κόντρα στην παράδοση που θέλει τα κόμματα να νοιάζονται μόνο για «τα δικά τους παιδιά».

Αλλά ας μην επεκταθώ.
Θέλω μόνο να κάνω ένα σχόλιο για τη δημοσιότητα που είχε η απόφαση του Ποταμιού να δώσει μισό εκατομμύριο στο ΕΚΠΑ. Ή μάλλον για τη μη-δημοσιότητα. Για πολλά μέσα ενημέρωσης (έντυπα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά – ιντερνετικά) η είδηση δεν υπήρξε καν. Ή την ξεπέταξαν σε ένα μονόστηλο. Μην μαθευτεί και δημιουργηθεί κακό προηγούμενο. «Μια δωρεά που χαλάει την πιάτσα», όπως σχολίασε κάποια.
Για να εξηγούμαστε όμως. Δεν διεκδικούμε βραβείο για την πράξη μας. Γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκα την ευγενική πρόταση του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου να κάνουμε μια επίσημη συνάντηση όπου θα παρέδιδα την επιταγή – όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα λεφτά μεταφέρθηκαν στα ταμεία του ΕΚΠΑ χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πείτε το όμως σε όλους αυτούς που σπαταλούν – δανείζονται, δανείζονται – σπαταλούν και μετά κουνάνε το δάκτυλο στους Έλληνες και τους ζητάνε να συμμαζευτούν οικονομικά.

Πείτε το εσείς γιατί αυτοί που πρέπει να τους το πουν είναι και αυτή τη φορά απασχολημένοι."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr