Διεθνείς επαφές για συνεργασία του ΕΚΠΑ με το Harvard

Διεθνείς επαφές του Πρύτανη, καθηγητή M.-A. Δημόπουλου, για συνεργασία του ΕΚΠΑ με το Harvard

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρέθεσε επιστημονικές ομιλίες και μετείχε σε συζητήσεις για ερευνητικά και κλινικά πρωτόκολλα με ογκολογικές-αιματολογικές επιστημονικές ομάδες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του ως Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor) στο Dana-Farber Cancer Institure και στο Harvard Medical School (Βοστώνη, ΗΠΑ), κατά το χρονικό διάστημα 12- 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Συναντήθηκε με την Michelle A. Williams- Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας (Harvard T.H. Chan School of Public Health), η οποία θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Μάιο του 2020, με την Laurie Glimcher- Πρόεδρο του Dana-Farber Cancer Institute), η οποία επίσης θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με τον George Q. Daley, Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής (Harvard Medical School). Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε ο προγραμματισμός διμερών συνεργασιών μεταξύ του Πανεπιστημίου του Harvard και του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ανταλλαγές φοιτητών.


Ακόμη, οι επιστημονικές συναντήσεις εξειδικεύτηκαν στον τομέα της Αιματολογίας (στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες) με τους Καθηγητές του Dana Farber Prof. Anderson, Prof. Richardson, Prof. Avigan, Prof. Munshi, Prof. Treon, Prof. Ghobrial, and Prof. Raje, όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη ερευνητικά πρωτόκολλα για την επιτυχή αντιμετώπιση αιματολογικών κακοηθειών και ειδικότερα για τη νόσο του πολλαπλού μυελώματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr