Συγκεντρωση διαμαρτυρίας απο ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και φοιτητές στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την αξιολόγηση.  

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του υπουγού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, στην οδό Βαλαωρίτου, το οποίο τελεί υπό συμβολική κατάληψη από το μεσημέρι της Πέμπτης από καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στην ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ κάνουν λόγο για «ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων, ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών».

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην ανακοίνωση «φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν για τους μεγαλοεργολάβους που αναλαμβάνουν φύλαξη, καθαριότητα και σίτιση και το αποτέλεσμα είναι security, facecontrol, σχολές γεμάτες σκουπίδια αντί για εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και φοιτητικές παροχές». 

Οι απαιτήσεις τους είναι οι εξής: 

  • Άμεση απόσυρση των δυνάμεων από τους χώρους του Πανεπιστημίου
  • Άμεση ανακοίνωση για τη διεξαγωγή Συγκλήτου του ΕΚΠΑ
  • Παραίτηση της νέας πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ και 
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και εργασία με αξιοπρέπεια για όλους 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr