Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ με ανακοίνωση του δηλώνει τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες, μετά από το δικό μας αγώνα, εργαζομένων-φοιτητών, καταφέραμε να διαφυλάξουμε τα στοιχειώδη εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, που η Διοίκηση του ΕΚΠΑ αμφισβητούσε ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα. Καταφέραμε να σταματήσουμε το λοκ-άουτ, τις κλειδωμένες πόρτες και να επανεπιβεβαιώσουμε το δικαίωμα εργαζομένων και φοιτητών να κυκλοφορούν και να συνδικαλίζονται ελεύθερα μέσα στο Ίδρυμα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης καταφέραμε να βάλουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν επί μήνες, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, την εισβολή των εργολάβων για την υποκατάσταση του προσωπικού που βρίσκεται εκτός δουλειάς, την κατάσταση των εργαζομένων που έμειναν πίσω, τα προβλήματα λειτουργίας που επιδεινώνουν την καθημερινότητά μας, κ.α.

Προκειμένου να συναποφασίσουμε και να διαμορφώσουμε τα επόμενα βήματά μας:

Την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014, σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 3.30 μ.μ., στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ.

Την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, στις 10.30 π.μ, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλου, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Διαθεσιμότητα-απολύσεις. Νέα ερμηνεία ΥΔΜΗΔ για διάστημα διαθεσιμότητας και αμοιβές εργαζομένων. Υποκατάσταση διαθέσιμων από εργολαβίες
  2. Επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εναπομεινάντων εργαζομένων
  3. Συνθήκες ασφάλειας εργαζομένων στις υπηρεσίες. Πόρισμα Επιθεώρησης Εργασίας για κεντρικό κτήριο
  4. Διασφάλιση δικαιωμάτων εργαζομένων υπό το αυταρχικό καθεστώς που η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επιχειρεί να επιβάλει
  5. Συντονισμός με φοιτητικούς συλλόγους ενόψει των επόμενων κινητοποιήσεων
  6. Ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου για την κατάσταση εργαζομένων και διαθέσιμων
  7. Διάφορα θέματα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr