Σημαντική διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών διεθνώς για το 2019

Σημαντική διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών διεθνώς για το 2019

Η Νομική Σχολή Αθηνών έχει ισχυρό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας «λαξευμένο» από τους χιλιάδες αποφοίτους της και τους καθηγητές της. Πλέον, η θέση της επιβεβαιώνεται και στο άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Σχολή συμπεριλαμβάνεται στις 300 καλύτερες Νομικές του κόσμου.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων ανά επιστημονικό αντικείμενο του οργανισμού QS (Quacquarelli Symonds), η Νομική Αθηνών βρίσκεται στις θέσεις 251-300. Μάλιστα, η Νομική αυξάνει τη συνολική βαθμολογία της κάθε χρόνο – την τριετία 2017-2019 την αύξησε κατά 9%. Με άριστα το 100, από τους 52,39 βαθμούς το 2017, ανέβηκε στους 54,3 το 2018 και στους 57 βαθμούς το 2019. Παράλληλα, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των αντίστοιχων σχολών στην Ελλάδα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Οι κατατάξεις της QS χρησιμοποιούν δεδομένα ειδικών γνωμοδοτών που συλλέγονται από μεγάλο αριθμό ερευνητών, ακαδημαϊκών και εργοδοτών. Πιο συγκεκριμένα βαθμολογούνται τέσσερα κριτήρια – δείκτες με διαφορετική βαρύτητα το καθένα:

- Ακαδημαϊκή φήμη. Η μέτρηση γίνεται μέσω έρευνας ερωτηματολογίου. Στο ερωτηματολόγιο χρησιμοποιούνται ακαδημαϊκοί διαφόρων ειδικοτήτων που επιλέγουν τα 30 καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα τους. Μεταξύ 2014 και 2018 η QS συγκέντρωσε πάνω από 83.000 ερωτηματολόγια ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο. 

- Φήμη μεταξύ των εργοδοτών: Πάνω από 42.000 ερωτηματολόγια εργοδοτών έχουν ληφθεί υπόψη μεταξύ των ετών 2014 και 2018. Στην έρευνα αυτή έχουν συμμετάσχει εργοδότες από όλους τους τομείς, και ανάμεσά τους εταιρείες όπως Facebook, Google κ.ά.

- Αριθμός ετεροαναφορών ανά εργασία. Η QS χρησιμοποιεί τα δεδομένα της βάσης Scopus. Αθροίζεται ο συνολικός αριθμός ετεροαναφορών σε εργασίες της τελευταίας πενταετίας που έγιναν από μέλη ΔΕΠ του ΑΕΙ.

- Ο δείκτης h-index είναι ένας τρόπος μέτρησης τόσο της παραγωγικότητας όσο και της επίδρασης του δημοσιευμένου έργου ενός επιστήμονα ή ερευνητή.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος σημείωσε στην Καθημερινή ότι «η κατάταξη έρχεται να τονίσει την πολύ σημαντική θέση που έχει η Νομική Σχολή στο ΕΚΠΑ, οι πτυχιούχοι της οποίας λόγω του εξαιρετικού της εκπαιδευτικού προγράμματος και της ποιότητας των καθηγητών της, στελεχώνουν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και διαπρέπουν επιστημονικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είμαι περήφανος που στο μέτρο των δυνατοτήτων μου συνέβαλα και συμβάλλω στο να έχει η Νομική Σχολή Αθηνών αυτή την τόσο σημαντική θέση διεθνώς».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr