Καθηγητής ΕΚΠΑ: Μαχαίρωσαν εργαζόμενο στην Πανεπιστημιούπολη! Τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Έκτροπα, ζημιές και ένας άνθρωπος τραυματίας από μαχαιριές στην πλάτη. Είναι μερικά απ’ όσα συνέβησαν στα ξημερώματα του Σαββάτου (08.12.2018) στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Άγνωστοι όχι μόνο έκαναν γυαλιά καρφιά το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος αλλά δεν δίστασαν να μαχαιρώσουν φύλακα στην πανεπιστημιούπολη όταν… τόλμησε να τους κάνει παρατήρηση.

Τα όσα έγιναν στην Πανεπιστημιούπολη κατήγγειλε ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ευθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Λέκκας, στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, πολυμελής ομάδα έσπασε τζαμαρίες, έβαλε φωτιά σε κάδους και επιτέθηκε σε φύλακα με τέσσερις μαχαιριές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, 60 άτομα έκαναν πάρτι στο αμφιθέατρο της Γεωλογικής. Περίπου 10 από αυτούς, βγήκαν έξω και έβαλαν φωτιά, ίσως για να ζεσταθούν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όταν ο φύλακας τους έκανε παρατήρηση, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν αλλά όχι σοβαρά. 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έγιναν 13 προσαγωγές, αλλά ο φύλακας δεν αναγνώρισε κανέναν από αυτούς ως κάποιον από εκείνους που τον μαχαίρωσαν. Δυο από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ναρκωτικά.

Η δήλωση του προέδρου της Γεωλογικής, Ευθυμίου Λέκκα

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό.

Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες.

Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr