Κλειστή η Νομική Σχολή Αθηνών - Αντιδρά ο Φοιτητικός Σύλλογος

Κλειστή θα παραμείνει την Τετάρτη και την Πέμπτη η Νομική Σχολή Αθηνών, με απόφαση της διοίκησης, υπό τον φόβο των αυριανών επεισοδίων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η διοίκηση όμως με ανακοίνωση της κάνει λόγο ότι θα παραμείνει κλειστή για τεχνικούς λόγους. 

Το ΔΣ του ΦΣ Νομικής εξέδωσε ψήφισμα όπου αντιδρά στην απόφαση αυτή. (Δείτε παρακάτω το ψήφισμα των φοιτητών).

Ωστόσο ομάδα ατόμων, κατά τη 1μμ, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προχώρησε σε σπάσιμο του lock-out πραγματοποιώντας μικροφωνική με αφορμή τη δολοφονία του αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα και ενόψει της αυριανής πορείας.

Η ανάρτηση της ομάδας

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι κρατικές δοοφονίες όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν. Κράτος και παρακράτος συνεχίζουν να δολοφονούν με τελευταίο θύμα τον μετανάστη εργάτη Petri Zifle στην Λευκίμμη της Κέρκυρας από σφαίρες Χρυσαυγίτη. Μια ακόμα δολοφονία που συστηματικά αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Στην σημερινή κοινωνική συνθήκη που οξύνονται τα κανιβαλιστικά ένστικτα, καλλιεργείται το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, η cis-ετεροπατριαρχία και ο φασισμός οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων και η απάθεια μετατρέπει την απώλεια της ανθρώπινης ζωής σε στατιστικά νούμερα και ειδησεογραφικούς τίτλους.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Για εμάς δεν είναι ένας Αλβανός, ένας οροθετικός, μια μετανάσταστρια… Είναι ο Petrit Zifle, ο Ζακ/Zackie Oh!, η Ελένη Τοπαλούδη,η δεκατριάχρονη στην Άμφισσα, Γιαννούλα Καραχάλιου, οι τρεις γυναίκες στον Έβρο και οι εκατοντάδες νεκροί, των οποίων το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ.Δέκα χρόνια μετά την εξέγερση του 2008, ως Πρωτοβουλία Ατόμων και Συλλογικοτήτων καλούμε κάθε αγωνιζόμενη και αγωνιζόμενο να πλαισιώσει το κέντρο αγώνα της Νομικής ως μια πρώτη κινηματική απάντηση ενάντια στην αφομοίωση και την κανονικοποιήση του θανάτου.

Ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, την cis-ετεροπατριαρχία, να βγούμε όλες,όλα και όλοι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Σπάμε το lock-out με μια σειρά από δράσεις:

Τετάρτη 5 Δεκέμβρη

1μμ Μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τη φασιστική δολοφονία του Petrit Zifle

7μμ Προβολή του ντοκυματέρ «Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά» για τον Δεκέμβρη του 2008

9μμ Συνέλευση του κέντρου αγώνα της Νομικής Σχολής

Πέμπτη 6 Δεκέμβρη Συγκέντρωση 12μμ και 6μμ στα Προπύλαια

Κέντρο αγώνα της Νομικής Σχολής

Η ανακοίνωση της Σχολής

Τα κτήρια της Νομικής Σχολής σήμερα (από τις 12.00) και αύριο, θα παραμείνουν κλειστά για τεχνικούς λόγους.

(δοκιμές εφαρμογής εγκατάστασης φυσικού αερίου). 

 Από τη Γραμματεία της Σχολής 

Απόφαση του ΔΣ του ΦΣ Νομικής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr