Στα μωβ φωτίστηκε το ΕΚΠΑ

Στα μωβ φωτίστηκε το ΕΚΠΑ

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο του παγκρέατος, στις 15 Νοεμβρίου, η πρόσοψη του Πανεπιστημίου Αθηνών φωτίστηκε στο χαρακτηριστικό μοβ χρώμα, προβάλλοντας το μήνυμα «Η έγκαιρη διάγνωση μετράει» και τον χαρταετό, το διεθνές σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του παγκρέατος, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, η οποία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη θετική έκβασή της. 

«Η πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστική στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Με δεδομένο πώς αποτελεί μια νόσο που σημειώνει διεθνώς αυξητικά ποσοστά εμφάνισης, όμως δεν είναι ευρύτερα γνωστή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με κάθε τρόπο.


Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπέμπει συμβολικά ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, στηρίζοντας μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς ώστε ο καρκίνος του παγκρέατος να τεθεί στο επίκεντρο με στόχο μια πιο θετική έκβαση για όλους τους ασθενείς», τόνισε ο  Πρύτανης του ΕΚΠΑ δρ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr