Επίδειξη πειράματος «οδοντόκρεμα του ελέφαντα» από φοιτητές Χημείας του ΕΚΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί οι ελέφαντες να μην πλένουν τα δόντια τους, όμως εάν τα έπλεναν, η οδοντόκρεμά τους θα έμοιαζε σίγουρα στην ουσία που παρασκευάζεται σε αυτό το πείραμα!

Το παρακάτω πείραμα «οδοντόκρεμα του ελέφαντα» παρουσίασαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ με τον επιβλέποντα καθηγητή, Μεθενίτη Κωνσταντίνο, κατά τη διάρκεια της ημέρας «Ανοικτών Πυλών» όπου περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σχολές και τα τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βίντεο από το πείραμα

Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» ΕΚΠΑ

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σχολές και τα τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια της ημέρας «Ανοικτών Πυλών».

Την περασμένη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, το ΕΚΠΑ οργάνωσε για δεύτερη φορά την ημέρα «Ανοικτών Πυλών».

Η ημέρα καθιερώθηκε το 2017 στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του ΕΚΠΑ, για την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του Λυκείου στις σχολές και τα τμήματα του Ιδρύματος.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Κατά την ημέρα αυτή, οι σχολές και τα τμήματα του ΕΚΠΑ υποδέχθηκαν τους μαθητές και μαθήτριες – και αυριανούς φοιτητές – συνοδεία των καθηγητών τους, μετά την κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα, για δίωρες ξεναγήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της σχολής ή του τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Επιπλέον, επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε κάθε σχολή ή τμήμα.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr