Ένταση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Ένταση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Το προσωπικό της Σχολής σχημάτισε ανθρώπινη αλυσίδα για να τους σταματήσει από το να ανοίξουν το «γραφείο» τους - Οι φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα δεν αποχωρούν, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο.

Ενταση επικρατεί εδώ και ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την προσπάθεια καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων να εμποδίσουν μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το εκεί «γραφείο» τους. Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να περάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.


Εκτοτε επικρατεί ένταση στο σημείο και μάλιστα νωρίτερα υπήρξαν και σπρωξίματα καθώς δεν υποχωρούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι νεαροί.

Δείτε τη φωτογραφία από την ανθρώπινη αλυσίδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κοσμητεία της σχολής:

Τον χώρο 516 είχε καταλάβει την περασμένη Τετάρτη ο Ρουβίκωνας προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Τότε, μάλιστα, η αναρχική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμη στο εν λόγω «γραφείο» κάθε Τετάρτη από τις 10 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταλήγει με τη φράση «ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια του ΦΠΨ Μαρίζα Φουντοπούλου επί της ουσίας αυτή τη στιγμή ο χώρος είναι κλειδωμένος και τα κλειδιά βρίσκονται στα χέρια των αρχών του ΕΚΠΑ, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν τα μέλη του Ρουβίκωνα θα επιχειρήσουν νέα κατάληψη. Πρόθεση των αρχών είναι ο χώρος να αποδοθεί στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό της σχολής ωστόσο όλα δείχνουν ότι είναι πολύ εύκολο για την αναρχική ομάδα να καταλάβει εκ νέου το γραφείο 516.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr