Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών συμμετέχει στην 48ωρη απεργία στην εξεταστική Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για συμμετοχή στην διήμερη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ για την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, και την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (29/8):

«Ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά στην προσπάθεια να αναδειχθεί το μισθολογικό πρόβλημα των Πανεπιστημιακών Καθηγητών, να τεθεί ως πρώτο και βασικό αίτημα στον κατάλογο των διεκδικήσεων της ΠΟΣΔΕΠ και να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη δρομολόγηση της επίλυσής του. Σήμερα, λίγο πριν αρχίσει και επίσημα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Ο Υπουργός Οικονομικών, παρόλο που υποσχέθηκε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ και να συγκροτήσει επιτροπή (από εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ και του Υπουργείου) για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των χαμηλών μισθών των Καθηγητών, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα (βλ. και επισυναπτόμενη ενημέρωση της ΠΟΣΔΕΠ)!

2. Οι οικονομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου έχουν προχωρήσει σε εφαρμογή του νέου μισθολογίου με συνέπεια α) να υφιστάμεθα πλέον νέες περικοπές (αντί για αποκατάσταση των μισθών) και β) αυτό να γίνεται με έναν μάλλον χαοτικό τρόπο και χωρίς ακριβή ενημέρωση.

Το ΔΣ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση στις εξελίξεις αυτές και καλεί:

1. Όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη διήμερη προειδοποιητική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ για την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, και την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, με σκοπό να σταλεί μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι οφείλει να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της σε σχέση με το μισθολογικό μας πρόβλημα.

2. Τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ να προχωρήσει σε επίσημη αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού των αποδοχών και των κρατήσεων του νέου μισθολογίου. Δεν αρκεί να μας ανακοινώνεται το ύψος των μηνιαίων αποδοχών. Πρέπει καθένας από εμάς να ξέρει πώς και γιατί προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό (κάθε φορά που υπάρχουν αλλαγές) και να είναι σε θέση να ελέγξει την ορθότητά του».

Το έγγραφο της ανακοίνωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική των φοιτητών αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr