ΕΚΠΑ: Με μεγάλη επιτυχία το 8ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζική

Το 8ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 – 19 Δεκεμβρίου 2017 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόεδρος της ΕΕΧΜΤ, είναι ο Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ενώ ο Αναπλ. Καθ. Μιχαήλ Δούμπος και ο Καθηγητής Φώτης Πασιούρας της Σχολής ΜΠΔ είναι μέλη του Προεδρείου του 8ου συνεδρίου και του Συμβουλίου της ΕΕΧΜΤ, αντίστοιχα.

Στο διήμερο που έλαβε χώρα το συνέδριο πραγματοποιήθηκαν 14 Συνεδρίες όπου παρουσιάστηκαν 73 εργασίες, οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών-τραπεζικών και γενικότερα οικονομικών θεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός των εργασιών ήταν ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έλαβαν χώρα και δύο βραβεύσεις. Βραβεύθηκε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Μανώλης Ξανθάκης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ για την πολυετή προσφορά του στην Χρηματοοικονομική και στο Τμήμα. Επίσης, το συμβούλιο της ΕΕΧΜΤ βραβεύει ετησίως διακεκριμένες προσωπικότητες των επιστημών και φέτος με μεγάλη χαρά επέλεξε τον καθηγητή Μάνθο Ντελή (Montpellier Business School, Γαλλία ) για να λάβει το βραβείο για το 2017.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και ο τιμώμενος καθηγητής Μάνθος Ντελής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr