Παράσταση «Ο Δον Κιχώτης των φαναριών» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Παράσταση «Ο Δον Κιχώτης των φαναριών» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου στο κινηματοθέατρο Τριανόν την παράσταση με τίτλο «O Δον Κιχώτης των φαναριών: Μεταμορφώσεις του περιπλανώμενου από τον Θερβάντες στον Γκεβάρα».

Η παράσταση αναδεικνύει την παγκοσμίως αναγνωρισμένη σχέση μεταξύ του συγγραφέα του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και του μεγαλύτερου επαναστάτη του εικοστού αιώνα Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια των θαυμαστών του «Δον Κιχώτη», της συγκλονιστικής δημιουργίας του Θερβάντες, που τα τετρακόσια χρόνια από τον θάνατό του τιμούμε το 2016, συγκαταλέγεται και ο Τσε Γκεβάρα.

Είχε πάντα ένα αντίτυπο του έργου στο πολεμικό σακίδιό του και ταυτιζόταν με τον «Ιππότη της ελεεινής μορφής»  στα προσωπικά και τα πολιτικά κείμενά του.  Η συνάντηση αυτή ανάμεσα στον ιππότη και τον γκουεριγιέρο έχει από καιρό καταστεί ένα παγκόσμιο σύμβολο που μαγνητίζει τους πιο σημαντικούς δημιουργούς και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.  

Το κείμενο του Κιχώτη, τα ημερολόγια και οι βιογραφίες του Τσε, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, δένονται με τον χορό και την κιθάρα του ισπανικού  φλαμένκο, καθώς και με την ελληνική τέχνη του θεάτρου σκιών, δραματοποιώντας από διαφορετικούς αλλά συγκλίνοντες δρόμους τα μεγάλα θέματα της περιπλάνησης, της ουτοπίας  και της εξέγερσης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Ευτυχία Βαϊμάκη, Μίμης Καπέρδος, Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Εβίτα Λύκου, Κώστας Μητράκας, Διονύσης Χριστόπουλος

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) λειτουργεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 1992.  Στόχος του να ερευνήσει τις ρίζες της θεατρικής δημιουργίας και να παρουσιάσει είτε κλασικά είτε ανέκδοτα έργα αξιοποιώντας παραδοσιακούς  και  εναλλακτικούς κώδικες ερμηνείας. 

Πληροφορίες

Εισιτήριο 7 ευρώ

Ώρα έναρξης 21:00

Κινηματοθέατρο «Τριανόν»

Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101 (πλησίον ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8215469

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr