Υπογραφές για διενέργεια διπλής εξεταστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Φοιτητές μαζεύουν υπογραφές για την διενέργεια εμβόλιμης εξεταστικής/διπλής εξεταστικής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας, με τελικούς αποδέκτες τους Καθηγητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος.

Το κείμενο διαμαρτυρίας των φοιτητών έχει ως εξής:

«Το χειμερινό εξάμηνο του 2018 αποφασίστηκε από τους αρμόδιους του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου να μην πραγματοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές. Με απόλυτο σεβασμό στην κοινότητα του τμήματος πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό ήταν ένα λάθος που κόστισε τα όνειρα κάποιων από εμάς (ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μια δουλειά, σχέδια για το εξωτερικό ή απλά να πάρουμε το πτυχίο μας χωρίς περιττές καθυστερήσεις). Σε μια δύσκολη περίοδο που οι περισσότεροι από εμάς αναγκάζονται να συνδυάζουν σπουδές με δουλειά, το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να μας στηρίζει αντί να εναντιώνεται στην προσπάθειά μας.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα ζητάμε το δικαίωμά μας για αναπλήρωση του χαμένου χρόνου και των χαμένων ευκαιριών. Ζητάμε το αυτονότητο δικαίωμα στην εξέταση όλων των χρωστούμενων μαθημάτων, χειμερινών και εαρινών, στην εξεταστική Μαϊου‐Ιουνίου 2018 για τους επί‐πτυχίω φοιτητές. Η εαρινή εξεταστική είναι ιδιαίτερα κομβική για τα μελλοντικά μας σχέδια, καθώς οι πρώτοι καλοκαιρινοί μήνες είναι και η τελευταία προθεσμία για αιτήσεις σε μεταπτυχιακά, προγράμματα ανταλλαγών, πρακτική ή εργασία. Θα πρέπει να δράσουμε προτού είναι αργά.

Αν συμφωνείς κι εσύ με αυτήν την πρωτοβουλία στήριξέ μας και υπόγραψε το παρών ψήφισμα. Η αλληλεγγύη και η στήριξη μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι σημαντική».

  • Το ψήφισμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Προκήρυξη θέσεων για σπουδές ή πρακτική άσκηση ERASMUS+ προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr