τελική φάση, παγκόσμιου διαγωνισμού, φοιτητική ομάδα, ΟΠΑ,Global Student Challenge

Προκρίθηκε στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού φοιτητική ομάδα του ΟΠΑ

Στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού Global Student Challenge προκρίθηκε η ομάδα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΟΠΑ). 

Στην ομάδα μετέχουν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Ελευθερία Αποστολάκη, Αντώνης Βασιλάκης-Κινάλης, Κωνσταντίνος Καραμπάσης και Χρήστος Νασμής. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τον φορέα Supply Chain Finance Community.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, 600 ομάδες φοιτητών από μερικά από τα πιο καταξιωμένα Πανεπιστήμια και Business Schools του κόσμου, όπως HEC, Duke University, Insead, Warwick University, University of Southern California, Esade, U. Of Glasgow, U. Of St. Gallen, Rotterdam School of Management, Delft U., Norwegian Business School κ.ά., κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μία καινοτόμα διαδικτυακή επιχειρηματική προσομοίωση διάρκειας έξι μηνών. Ως διευθυντές πωλήσεων, προμηθειών, εφοδιαστικής αλυσίδας και χρηματοοικονομικών έλαβαν στρατηγικές αποφάσεις για τη διοίκηση μίας εικονικής βιομηχανικής εταιρείας προϊόντων προσωπικής φροντίδας. 

Οι ομάδες ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους για μία σειρά επιχειρηματικών ετών και αξιολογήθηκαν βάσει απόδοσης. Στην προσπάθειά τους αυτή υποστηρίχθηκαν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος ΟΔΕ κυρία Σάνδρα Κοέν.

Από τις 140 ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν στους ημιτελικούς, η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος ΟΔΕ "Pioneers" κατέλαβε την όγδοη (8η) θέση και προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού με άλλες 21 ομάδες.

Οι τελικοί θα λάβουν χώρα 12-15 Απριλίου 2016 στην πόλη Zwolle της.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr