Οικονομικό, Πανεπιστήμιο, Αθηνών, ΟΠΑ, αξιολογήθηκε, καλύτερο, Business School

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αξιολογήθηκε ως το καλύτερο «Business School» 

Μια ακόμη διεθνή διακριση πήρε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), η διοίκηση του οποίου την Τρίτη το πρωί «άλλαξε χέρια», καθώς τον πρώην πρύτανή του κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο διαδέχθηκε ο νέος τον οποίο εξέλεξε πρόσφατα η κοινότητα του ιδρύματος κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Το ΟΠΑ αξιολογήθηκε ως η καλύτερη «Business School» στη χώρα μας στον διαγωνισμό Global Brands Awards. Την ίδια διάκριση λαμβάνουν πανεπιστήμια όπως το Harvard Business School στις Ηνωμένες Πολιτείες, το London Business School στη Βρετανία, το INSEAD στη Γαλλία, το Copenhagen Business School στη Δανία και πολλά άλλα.

Τα βραβεία απονέμονται σε φορείς / ιδρύματα που επιδεικνύουν σημαντικό έργο στους τομείς που αντιπροσωπεύουν, έπειτα από σχετική έρευνα του Global Brands Magazine με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Τρίτη εξάλλου ο τέως πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών καθηγητής Κ. Γάτσιος παρέδωσε την πρυτανεία του ιδρύματος στον καθηγητή Εμμ. Γιακουμάκη.

Ο απερχόμενος πρύτανης, όπως γράφει το ΒΗΜΑ, αφού ενημέρωσε τον νέο πρύτανη για τα τρέχοντα θέματα του Πανεπιστημίου, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ανάληψη της διοίκησης από το νέο πρύτανη, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Γιακουμάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρύτανη για το πλούσιο έργο του και την καθοριστική συμβολή του στις επιτυχίες και την πρόοδο του ιδρύματος, δήλωσε δε ότι στις συνθήκες που διανύουμε απαιτείται ομοψυχία και ενεργή συμβολή από όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε το ΟΠΑ να αποτελέσει παράγοντα εξόδου από την κρίση και αναγέννησης της χώρας μας. Τέλος, κάλεσε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε μια κοινή προσπάθεια με στόχο να συνεχίσει το ΟΠΑ μας να συνεχίσει να αποτελεί «κέντρο αριστείας, καινοτομίας, εξωστρέφειας και κοινωνικής προσφοράς».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr