νέος πρύτανης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΟΠΑ,Εμμανουήλ Γιακουμάκης Ποιος είναι ο νέος πρύτανης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ποιος είναι ο νέος πρύτανης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέος πρύτανης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ-πρώην ΑΣΟΕΕ) εξελέγη ο καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη ο κ. Γιακουμάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και έλαβε 122 ψήφους επί συνόλου 152 ψηφισάντων (υπήρξαν και 30 λευκά).  Ο κ. Γιακουμάκης είναι καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ, στο οποίο υπηρετεί από το 1990. 


Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διδάξει τα μαθήματα της Τεχνολογίας Λογισμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και τα μαθήματα Γλωσσών Προγραμματισμού και Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους με κριτές, μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού, Βιοϊατρικών Εφαρμογών, Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Πολιτικές Επικοινωνιών.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, έχει θητεύσει σε κρατικές θέσεις, όπως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (2000-2005), Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (1998-2000), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΣΥΠ ΑΕ (1995-1997), Προϊστάμενος Τομέα Πληροφορικής της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (1988-1990).

Από το 2011 ήταν πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ, συνεργαζόμενος με τον πρύτανη Κωνσταντίνο Γάτσιο τον οποίο διαδέχεται.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr