πρυτανεία, ΟΠΑ, διακοπή, σίτισης, OPA,ΦΕΑ

Τι απαντά η πρυτανεία του ΟΠΑ για την διακοπή της σίτισης στην Φοιτητική Εστία Αθήνας (εστία της ΑΣΟΕΕ)

Η Διοίκηση του ΟΠΑ αναζητά τους πρόσθετους πόρους για την κάλυψη του κόστους σίτισης στο εστιατόριο της ΦΕΑ των φοιτητών του που διαμένουν εκεί

Είσαι φοιτητής του ΟΠΑ; Κάνε LIKE στο Φοιτητές ΟΠΑ για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Απάντηση σε δημοσιεύματα από τα οποία συνάγεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αφήνει χωρίς σίτιση τους φοιτητές και φοιτήτριές του που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ), δίνει η Πρυτανεία του ΟΠΑ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως επισημαίνει.

Συγκεκριμένα, η πρυτανεία τονίζει ότι:

1. Στο ΟΠΑ λειτουργεί σε καθημερινή βάση εστιατόριο στο οποίο σιτίζονται δωρεάν όλοι οι φοιτητές του ΟΠΑ που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (περί τους 2.500 φοιτητές).

2. Στη ΦΕΑ στεγάζονται περίπου 100 φοιτητές του ΟΠΑ οι οποίοι, για λόγους ευκολίας τους, επιθυμούν να σιτίζονται, με έξοδα του ΟΠΑ, στο εστιατόριο της ΦΕΑ. Όμως το αναγκαίο κονδύλι δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο με συνέπεια να αδυνατεί το ΟΠΑ να το καταβάλει.

3. Η Διοίκηση του ΟΠΑ αναζητά τους πρόσθετους πόρους για την κάλυψη του κόστους σίτισης στο εστιατόριο της ΦΕΑ των φοιτητών του που διαμένουν εκεί. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι την εξεύρεση αυτών των πόρων, οι φοιτητές αυτοί μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο του ΟΠΑ.

Διευκρινίζεται οτιο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου έχει υποστεί δραστικές περικοπές κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών εξαιτίας των οποίων έχουν περικοπεί πολλές λειτουργικές δαπάνες, και ότι η ΦΕΑ δεν ανήκει στο ΟΠΑ αλλά τη διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεότητας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Διαβάστε ακόμη: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr