Re:Business 2015 από το ΜΒΑ του ΟΠΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το συνέδριο Re:Business 2015 από το ΜΒΑ του ΟΠΑ

Το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε το – ανοιχτό προς το κοινό – συνέδριο re:Business (Reinventing Business) με μότο «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Αριστεία». Περισσότεροι από 1500 κορυφαίοι CEOs διεθνών, επιτυχημένων start-up και επιχειρήσεων, καταξιωμένα διοικητικά στελέχη καθώς και φοιτητές, βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο για το ολοήμερο συνέδριο, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του πλέον αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού στις 26 Ιουνίου.

6 ενότητες και 24 ομιλητές συνολικά, με διαφορετική σύνθεση ομιλιών σε κάθε ενότητα έθιξαν σημαντικά θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, επενδύσεων & επιχειρηματικότητας, με αναφορές – μεταξύ άλλων – στις χρηματοδοτήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα start-ups.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συν-ιδρυτής της Aephoria, η κ. Δέσποινα Αναστασίου, General & Country Manager for Dow Hellas A.E, η κα Ναταλί Βαγιωνή, CEO της Fresh Line, η κα. Marielle Thomas, East Mediterranean Regional Director της Stanley Black and Decker, ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, o κ. Zooulis Mina, CEO της Αθηναικής Ζυθοποιίας, ο κ. Jan Versteeg, Πρέσβης της Ολλανδίας, ο κ. Henri Malosse, Πρόεδρος της Ευρωπαικής, Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής, ο κ. Σπύρος Κουβέλης, Πρόεδρος του Ελληνοευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales&Marketing Director, Βίκος, ο κ. Μιχάλης Τσαούτος, CEO της ΕΨΑ, ο κ. Γιώργος Κολλιόπουλος, Ιδρυτής & CEO της Speiron, ο κ. Νίκος Κουτσιανάς, CEO της Apivita, και πολλοί εξαιρετικά αξιόλογοι ομιλητές οι οποίοι ανέλυσαν όλες τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Εντυπωσιακή ήταν παράλληλα και η παρουσία του κ. Γιώργου Λογοθέτη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του LIBRA GROUP στην τελετή αποφοίτησης του ΜΒΑ.

Παρουσιαστής του συνεδρίου ήταν ο Γιώργος Λεμπέσης, γνωστός συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και παραγωγός.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν και πολλές παράλληλες δράσεις στο χώρο του Ζαππείου, οι οποίες στόχευαν στην αλληλεπίδραση του κοινού με την πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και στην ανάδειξη της ιστορίας του MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είχε στηθεί και ένα μικρό ουζερί από το Ούζο Αρχοντικό και το ουζομεζεδοπωλείο «Το Ελληνικό» το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις και έγινε αντικείμενο συζήτησης για τους παρευρισκόμενους.

Ο καφές Σμυρναίικος κράτησε σε εγρήγορση τους επισκέπτες προκειμένου να συγκεντρωθούν στα σημαντικά θέματα που ειπώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου ενώ στα διαλείμματα ξεχώρισε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος η οποία σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Δέλτα, μαγείρεψε για όλους τους συμμετέχοντες καθώς η Ζύμη Άλφα γέμιζε τα τραπέζια με γευστικές μπουκιές.

Τέλος, καταλυτική ήταν η προσφορά της εταιρείας Stanley Black&Decker η οποία προσέφερε τα έπιπλα της εκδήλωσης ενώ είχε στηθεί και ένα ειδικά σχεδιασμένο photo booth στο οποίο οι επισκέπτες μπορούσαν να αποθανατίσουν μοναδικές στιγμές.

Η εορταστική αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση της αποφοίτησης των φετινών σπουδαστών και ένα cocktail party στο χώρο του Ζαππείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του συνεδρίου στο http://mba.aueb.gr/reBusiness/

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr