Υποτροφίες σε φοιτητές MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Υποτροφίες σε φοιτητές MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε την απονομή των υποτροφιών του προγράμματος "Libra Fellowship Programme" για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει οικονομική ενίσχυση στους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθιερώθηκε από τον όμιλο Libra Group, ο οποίος είναι ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος με 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε έξι ηπείρους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί μια από τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με την παγκόσμια κοινωνική ευθύνη του ομίλου Libra Group, σημαντικός αριθμός των οποίων συνδέονται με την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επιχειρηματικός όμιλος Libra Group έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση 25 υποτροφιών ετησίως για τα επόμενα 5 έτη. Ο κάθε υπότροφος επιλέγεται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και του/της χορηγείται μία υποτροφία η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος των διδάκτρων. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε φοιτητές των προγραμμάτων πλήρους και μερικής φοίτησης του ΜΒΑ που έχουν όμως ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. Το "Libra Fellowship Programme" καθιερώθηκε το 2013, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι πρώτοι φοιτητές που έλαβαν την υποτροφία.

«Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι το όχημα που οδηγεί στη βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου και αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις, αλλά και κάθε κράτος. Η εκπαίδευση συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού εφοδιάζοντας το με παραγωγικές δεξιότητες οι οποίες του επιτρέπουν να προσαρμόζεται ευκολότερα στις ανάγκες μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης οικονομίας», ανέφερε ο Διευθυντής του Προγράμματος ΜΒΑ Καθηγητής Γιώργος Κουρέτας και συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζει την απόκτηση αυτών ακριβώς των εφοδίων από τους φοιτητές, στοχεύοντας στην τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας μετά τη βαθιά οικονομική ύφεση της τελευταίας πενταετίας. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη συνεργασία».

Περισσότερες υποτροφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr