Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα καλύτερα του κόσμου Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα καλύτερα του κόσμου

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα καλύτερα του κόσμου

Η διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS), μία από τις πιο σημαντικές λίστες στον κόσμο, κατατάσσει το ΟΠΑ στην ελίτ των Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο στα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται.

Η κατάταξη αυτή προέκυψε μετά από αξιολόγηση στοιχείων από περίπου 3.550 Ιδρύματα, 100 εκατομμύρια επιστημονικές αναφορές και 14.000 προγράμματα σπουδών.


 Πιο συγκεκριμένα:

 - Στο πεδίο Λογιστικής &  Χρηματοοικονομικής, το ΟΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως και      στην 35η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Στα πεδία Στατιστικής και  Επιχειρησιακής Έρευνας, Οικονομικής Επιστήμης & Οικονομετρίας, και      Διοίκησης Επιχειρήσεων κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως και στις θέσεις 50, 61 και 58 αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Τέλος, στο πεδίο Επιστήμες της Τεχνολογίας και της Πληροφορίας, στη θέση 301-350 παγκοσμίως και στην      122η σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Για τις παραπάνω κατατάξεις, λαμβάνονται στοιχεία από τη βάση δεδομένων Scopus του οργανισμού Elsevier σχετικά με την επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων πανεπιστημίων. Τα υπόλοιπα κριτήρια που συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση της κατάταξης είναι ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, η φήμη του τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με περισσότερες από 42.000 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με την συμμετοχή περίπου 85.000 ακαδημαϊκών και, τέλος, η σχέση μεταξύ αριθμού φοιτητών και διδακτικού προσωπικού.

 H παραπάνω σημαντική κατάταξη του ΟΠΑ έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης διεθνούς κατάταξής του από την μεν λίστα Eduniversal στην 47η θέση μεταξύ των 1000 καλύτερων Business Schools της Ευρώπης, από την δε από την λίστα QS στην 51η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των Ιδρυμάτων που παρέχουν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πλήρους Φοίτησης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (full-time MBA).

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr