Το ΟΠΑ αποφασίζει για την εξεταστική

Το ΟΠΑ αποφασίζει για την εξεταστική

Φοιτητικές Ειδήσεις: Οι Πρυτάνεις τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ στο να ολοκληρωθεί το εξάμηνο με διαδικτυακή μέθοδο εξετάσεων όπου οι εξετάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης λόγω των καταλήψεων.

Πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη σύγκληση των Πρυτάνεων της χώρας όπου η πλειονότητα συμφώνησε να πραγματοποιηθούν ψηφιακά οι εξετάσεις, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο. Δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές (στις σχολές-τμήματα που τελούν υπό κατάληψη) να πραγματοποιήσουν διαδικτυακά τις εξετάσεις τους.


Ωστόσο αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί στη Σύγκλητο του κάθε Πανεπιστημίου ξεχωριστά λόγω του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ. Μέσα από την Σύγκλητο που θα συγκληθούν εκτάκτως σε όλα τα Πανεπιστήμια, θα κληθούν να ορίσουν όλα τα τεχνικά θέματα, τα οποία απαιτούνται, κυρίως σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων και προσωπικών δεδομένων. «Για τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να χρειαστούμε και δύο ακόμη Συγκλήτους», είπε ο Πρόεδρος της Συνόδου.

Απόφαση Συγκλήτου ΟΠΑ για εξεταστική

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη 31/01). Αναμένεται να παρθεί η απόφαση να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Μείνετε συντονισμένοι (πατώντας εδώ) για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για το πως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΟΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr