Σε συνέχεια της περσινής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015 η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας StartUp» από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ο.Π.Α. (MoKE) σε συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να υποστηρίξει τους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου σε επίπεδο απασχόλησης, δίνοντας την ευκαιρία και τη διασύνδεσή τους με νέες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (start-ups).

Φέτος στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), ώστε να ενισχυθούν τα νέα εγχειρήματα που υποστηρίζει, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ομάδας.

Στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι Προσκλήσεις Έκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετέχοντες (φοιτητές και νέους αποφοίτους του ΟΠΑ) και για Νεοφυείς Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με φοιτητές και αποφοίτους του ΟΠΑ. Οι όροι συμμετοχής θα δημοσιευθούν στις αντίστοιχες προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή στην εκδήλωση.

Μέσω των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην εκδήλωση, οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών και οι απόφοιτοι του Ο.Π.Α. θα έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας σε μία start-up. Επιπλέον, οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα πρακτικής άσκησης θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία εργασίας σε μία start-up μέσω του προγράμματος πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική του Πανεπιστημίου για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, διευκολύνοντας την προσέγγιση του δυναμικού του με τις νεοφυείς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το επιχειρηματικό προφίλ των φοιτητών και αποφοίτων που θα συμμετάχουν, μέσω της δυνατότητας εργασίας στο περιβάλλον των νεοφυών και δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων και της εφαρμογής των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέσω των καινοτόμων δράσεών του.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και οι επιμέρους της πράξεις συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα: και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr