Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπαίνει στη διεθνή λίστα των τοπ 50

Ανάμεσα στα καλύτερα Business School του κόσμου κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη διεθνή λίστα αξιολόγησης Eduniversal, που βαθμολογεί τα Business Schools σε περισσότερες από 150 χώρες.

Πέρυσι, το ΟΠΑ κατέλαβε την 123η θέση ανάμεσα στα 1.000 κορυφαία ιδρύματα οικονομικών σπουδών του κόσμου, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο από τη 230η θέση που είχε πριν 2 χρόνια. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, φέτος αναμένεται να βρίσκεται στα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κλάδου στην Ευρώπη.

Αρκετά καλή θέση κέρδισαν 6 από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ιδρύματος που βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα με τα 200 καλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα μέσα στην πρώτη 50άδα.


Το MBA International και το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατατάχθηκαν στη 13η θέση. Το μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική & Διοίκηση 23ο, στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική 35ο, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές 44ο, στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες 46ο.

Σύμφωνα με τους φοιτητές των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και το επίπεδο σπουδών είναι αρκετά καλό και οι διασυνδέσεις του Πανεπιστημίου με την αγορά αργασίας πολύ καλές, οι εγκαταστάσεις είναι ένα αρνητικό σημείο του ΟΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΟΠΑ έχει γίνει «Global Πανεπιστήμιο» αφού έχει αρκετούς αξιόλογους ξένους φοιτητές στα μεταπτυχιακά του προγράμματα, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους, ήδη υψηλού επιπέδου, Έλληνες φοιτητές  ανεβάζουν τον πήχη ένα επίπεδο παραπάνω.

«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην αφετηρία της δεύτερης εκατονταετίας της ιστορίας του και μέσα σε ακραία αντίξοες συνθήκες, κατορθώνει να εξελίσσεται, να αυτοβελτιώνεται, να οραματίζεται και να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για την παιδεία και τους νέους μας», δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr