Φοιτητές ΟΠΑ: «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές ΟΠΑ: «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη» δηλώνουν σπουδαστές - Απειλές δέχεται ο πρύτανης.

Σε γκέτο έχει μετατραπεί η ΑΣΟΕΕ, με τους κουκουλοφόρους να δημιουργούν καθεστώς απόγνωσης και τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ  κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο.


Οι φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, καθώς φοβούνται αντίποινα κουκουλοφόρων.

«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας ότι επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».

«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε μια φοιτήτρια.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει - Στο στόχαστρο ο πρύτανης»

Απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη έγραψαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος αντιεξουσιαστές, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ».

Οπως προειδοποιούν ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια.

Καμπανάκι χτυπά η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου εκφράζοντας την ανησυχία της για τα παραβατικά φαινόμενα.

Σύγκλητος ΟΠΑ: Άγνωστοι εισέρχονται ανεξέλεγκτα στο Πανεπιστήμιο - Αποθαρρύνονται οι φοιτητές να προσέρχονται στα μαθήματα

Βανδάλισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr