Ψήφισμα συγκλήτου του ΟΠΑ για την νομοθέτηση ίδρυσης υπερ-πανεπιστημίων

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθεί με ανησυχία τη συνεχιζόμενη νομοθέτηση ίδρυσης υπερ-πανεπιστημίων ανά την επικράτεια με τη μέθοδο της ενσωμάτωσης ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια.

Το νέο τοπίο διαμορφώνεται χωρίς αιτιολόγηση αναγκών, κοστολόγηση εφικτής υλοποίησής του και στάθμισης των συνεπειών για τα Πανεπιστήμια. Ως εκ τούτου, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την καλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, δεδομένων των περιορισμένων κρατικών πόρων για τη χρηματοδότησή τους

Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι, η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος επιδρά καθοριστικά στην ποιότητα των σπουδών και στην ακαδημαϊκή ανάπτυξή του. Η μείωση αυτή θα πρέπει να αντιστραφεί άμεσα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα τεθεί σε κίνδυνο το ακαδημαϊκό κεφάλαιο των 100 ετών λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η Σύγκλητος θεωρεί αδικαιολόγητο τον αποκλεισμό του Ιδρύματος από την πρόσφατη κατανομή 150 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ από το Υπουργείο Παιδείας. Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την άμεση διάθεση 35 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στο Ίδρυμα, ώστε αυτό να είναι σε θέση να συνεχίσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά την εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του.»

Τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 στο ΟΠΑ

Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για φοιτητές και αποφοίτους

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr