ΟΠΑ: Αντιμετωπίζεις δυσκολία στην ολοκλήρωση των σπουδών σου;

ΟΠΑ: Αντιμετωπίζεις δυσκολία στην ολοκλήρωση των σπουδών σου;

Ομάδα Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΟΠΑ και Ομάδα Συμβουλευτικής για την Ολοκλήρωση των Σπουδών: «Ελάτε μαζί να διαχειριστούμε, τις δυσκολίες που σας προκύπτουν στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των σπουδών».

Η Ομάδα Συμβουλευτικής που ξεκινά την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 11:30-13:30, απευθύνεται στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ολοκλήρωση των σπουδών τους, για διάφορους λόγους.


Σκοπός της ομάδας είναι η αναζήτηση τρόπων διαχείρισης και τακτικών ενίσχυσης των δυνατοτήτων των φοιτητών.

Η φοιτητική ζωή, συχνά συνοδεύεται από την εμφάνιση καταστάσεων που δυσχεραίνουν την ανταπόκριση του φοιτητή στις υποχρεώσεις των σπουδών του: μειωμένη απόδοση,  έλλειψη κινήτρου, δυσκολίες στη μελέτη, στην οργάνωση και διαχείριση του χρόνου,  στην ένταξη σε ομάδες εργασιών,  καθώς και αναβλητικότητα, άγχος, προσαρμογή στις νέες σχέσεις κοκ.

Η ομάδα στοχεύει στην:

  • ανάπτυξη της επικοινωνίας  και της ομαδικότητας
  • ενθάρρυνση της  έκφρασης και της ακρόασης
  • επεξεργασία των σκέψεων και των συναισθημάτων
  • ενίσχυση της εμπιστοσύνης εαυτού
  • ανάπτυξη τακτικών διαχείρισης
  • μέσω μιας αμφίδρομης και ενεργητικής προσέγγισης των θεμάτων.

Ένας κύκλος οκτώ  δίωρων συναντήσεων, θα πραγματοποιείται στο  κτήριο της οδού Ελπίδος 13, κάθε Τετάρτη στις 11:30-13:30. Εξαιρείται το χρονικό διάστημα 20/12/18 – 08/01/19. *

Αφορά στους φοιτητές όλων των ετών και Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονιστής ομάδας: Γιώργος Καβαλιεράτος, Κλινικός Ψυχολόγος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 - 8203 462 

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

*Το πρόγραμμα των συναντήσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, εάν και εφόσον αυτό διευκολύνει την καλή λειτουργία της ομάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr