Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη (7/11)

Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη (7/11)

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) την, Τετάρτη (7/11) και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο Α.

Τι αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/10 σύμφωνα με την «Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ»:


«Το πρώτο βήμα έγινε, η πρώτη απάντηση δόθηκε! 

Την Τρίτη 30/10 πάνω από 300 φοιτητές-τριες της ΑΣΟΕΕ συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου. "Ηταν η πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων 5 χρόνων και έγινε συζήτηση με πληθώρα απόψεων για το ζήτημα του ναρκεμπορίου πέριξ της σχολής και της επίθεσης που δέχεται το άσυλο συνολικά και με παρέμβαση και συμβολή στη συζήτηση της μονάδας απεξάρτησης επανένταξης τοξικοεξαρτημένων ατόμων «18 ΑΝΩ» και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Δυστυχώς όμως ο σύλλογος δεν πήρε απόφαση παρόλη την πλούσια συζήτηση και την ψηφοφορία των πλαισίων στο τέλος της Γ.Σ. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε κάποια γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. 

Παρόλες τις 300+ υπογραφές φοιτητών-τριων που ζήτησαν από την Πρυτανεία να ακυρώσει τα μαθήματα τις ώρες της Γ.Σ, τα μαθήματα έγιναν κανονικά και η Πρυτανεία για άλλη μια φορά αγνόησε τη βούληση των φοιτητών. Μάλιστα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου τη Δευτέρα 29/10 η τοποθέτηση της Πρυτανείας όταν δηλώσαμε ότι δεν θα ανεχτούμε να μην αναγνωριστούν πάνω από 300 υπογραφές φοιτητών που καλούν τον φοιτητικό σύλλογο σε Γ.Σ και να κλείσει εκ νέου η σχολή απλά με απόφαση συγκλήτου, ήταν να διακόψει τη συνεδρίαση με πρόσχημα ότι δεν μπορούν να παρευρίσκονται φοιτητές σε αυτήν. Το αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν πολλοί φοιτητές να φεύγουν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και άλλοι να έρχονται στη μέση και εν τέλει να ψηφίζουν οι 200 από αυτούς. Από τους φηφίσαντες οι 100 περίπου στήριξαν το πλαίσιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι 55 το πλαίσιο της επιτροπής αγώνα, οι 30 λευκό και οι υπόλοιποι άλλα πλαίσια που κατατέθηκαν. Το αποτέλεσμα όμως αμφισβητήθηκε από φοιτητές και πολιτικές δυνάμεις υπό την έννοια ότι πολλοί φοιτητές έφυγαν λόγω των μαθημάτων τους και δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία στους ψηφίσαντες, παρόλο που υπήρχε καθόλη τη διάρκεια της συνέλευσης. 

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η πολιτική επιλογή της ΠΑΣΠ να μην δώσει τη σφραγίδα του συλλόγου στο προεδρίο της συνέλευσης παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν και λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη γενική συνέλευση. Δεν αναγνώριζε δηλαδή πάνω από 300 φοιτητές-τριες της ΑΣΟΕΕ που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση πάνω στο καίριο ζήτημα του ναρκεμπορίου και του ασύλου. Δεν δέχθηκε να δώσει τη σφραγίδα που δεν ανήκει σε αυτήν αλλά σε όλους τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και κατοχυρώνει θεσμικά την απόφαση της Γ.Σ. Δεν αναγνωρίζει τη Γενική Συνέλευση η δύναμη που επέβαλε (μαζί με τη ΔΑΠ) να μη γίνουν φοιτητικές εκλογές πέρσι και να μην οριστεί η απαρτία της Γ.Σ βάσει του εκλογικού σώματος ως είθισται. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της, βγαίνουν σαν εκπρόσωποι του συλλόγου και δίνουν συνεντεύξεις στα κανάλια. 

Να εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων που Θέλουν να καπελώσουν τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του. Να απαιτήσουμε από την πρυτανεία να αναγνωρίσει τις υπογραφές εκατοντάδων φοιτητών και να αναστείλει τα μαθήματα τις ώρες της συνέλευσης. 

Βάσει του πλαισίου που υπερψηφίστηκε καλούμε σε νέα Γενική Συνέλευση 

(και μέσω εκ νέου συλλογής υπογραφών) την Τετάρτη 7/11, 13:00, αμφ.Α. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΟΕΕ 

συμμετέχουν: ΑΡΕνΑ, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, RΕSΙSΤΕΝCΙΑ-ΕΑΑΚ, ανένταχτοι-ες αγωνιστές-τριες Σύλλογος από τους φοιτητές για τους φοιτητές!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr