Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας για τις ομαδικές αντιγραφές φοιτητών στο ΟΠΑ!

Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας για τις ομαδικές αντιγραφές φοιτητών στο ΟΠΑ!

Επιστολή του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου στον Πρύτανη του Ο.Π.Α. Ε. Γιακουμάκη σχετικά με τις καταγγελίες για μαζικές αντιγραφές στο Ίδρυμα.

Ενημέρωση για την καταγγελία φοιτητών και αφορά σε μαζικές αντιγραφές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζητά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Γιακουμάκη.


  • Την καταγγελία των φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στην επιστολή του ο Υπουργός ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Ίδρυμα, αναφέροντας ότι πρόκειται για «πολύ σοβαρά θέματα παραβατικότητας αλλά και δεοντολογίας και ακαδημαϊκότητας».

«Όταν τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται όχι μόνο ως μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά ως οργανωμένα συστηματικά και επαναλαμβανόμενα, θα πρέπει να χρήζουν άμεσης και οριστικής αντιμετώπισης από την ακαδημαϊκή κοινότητα», σημειώνει ο Υπουργός στην επιστολή του και καταλήγει: «Η κείμενη νομοθεσία και τα ακαδημαϊκά εργαλεία των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι γνωστά σε όλους μας. Οι τυχόν καθυστερημένες αντιδράσεις αντιμετώπισής τους, όπως παραπομπή σε νομικές υπηρεσίες ή καθυστερήσεις στην έναρξη της έρευνας, απλώς δίνουν την αίσθηση της ανοχής σε τέτοια φαινόμενα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, αυστηρά και αποτελεσματικά από τα ίδια τα Ιδρύματα».

Η επιστολή

Δίκτυο αντιγραφών στο ΟΠΑ μέσω facebook - Τι καταγγέλλει η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΟΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr