Ξεκίνησε η ολοκλήρωση των εγγραφών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε η ολοκλήρωση των εγγραφών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ολοκλήρωση Εγγραφών: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους πρωτοετείς φοιτητές 2020-2021 του Ιόνιου Πανεπιστημίου πως αρκετά Τμήματα έχουν ήδη προβεί σε ανακοινώσεις όπου ενημερώνουν για την διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής στο Τμήμα Εισαγωγής.

Η Απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Παν/μίου για τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Παραδείγματα ανακοινώσεων από Τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστημίου:

  • Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση εγγραφής πρωτοετών φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021

Οι πρωτοετείς φοιτητές, μετά την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας τους:

  1. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
  2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας (για αλλοδαπούς-αλλογενείς φωτοτυπία του διαβατηρίου & της άδειας διαμονής)
  3. Πιστοποιητικό γέννησης (μόνο για τους άρρενες φοιτητές)
  4. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας
  5. Υπογεγραμμένη η Δήλωση συγκατάθεσης για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (βρείτε την εδώ)

Τα δικαιολογητικά πρέπει να:

  • κατατεθούν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή
  • αποσταλούν με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier) (στο αποδεικτικό της αποστολής θα πρέπει να αναγράφεται ως αποστολέας ο ίδιος ο φοιτητής)

στη Γραμματεία του Τμήματος στην παρακάτω διεύθυνση, μέχρι 5/10/2020:

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ
ΤΚ 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΤΗΛ: 26710 27311

Μετά τη λήξη της προθεσμίας και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας από τη Γραμματεία του Τμήματος, θα ακολουθήσει ανακοίνωση με οδηγίες σχετικά με την παραλαβή των κωδικών για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Iδρύματος.

  • Τμήμα Πληροφορικής

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής για το ακαδ. έτος 2020 – 2021

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής των επιτυχόντων στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δηλαδή της 29ης Σεπτεμβρίου 2020, το Υπουργείο θα διαβιβάσει ηλεκτρονικά στις Γραμματείες των Τμημάτων των Πανεπιστημίων, τους καταλόγους των νεοεισαχθέντων που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής. Η Γραμματεία μας θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι νεοεισαχθέντες φοιτητές να αποκτήσουν κωδικούς ηλεκτρονικής πρόσβασης στις υπηρεσίες του Τμήματος Πληροφορικής (π.χ. για να μπορούν να ζητήσουν ηλεκτρονικά διαγραφή από το Τμήμα αν πάρουν μετεγγραφή), του Ιονίου Πανεπιστημίου (π.χ. για να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση) καθώς και σε εφαρμογές του Υπουργείου (π.χ. για να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (ΠΑΣΟ), να μπορούν να δηλώσουν βιβλία, κ.λπ.)

Για το σκοπό αυτό η Γραμματεία χρειάζεται να έχει:

  • Εκτυπωμένη την αίτηση εγγραφής που υποβλήθηκε από τους επιτυχόντες ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του Υπουργείου κατά την ηλεκτρονική εγγραφή (με πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής του νεοεισαχθέντος από Κ.Ε.Π.)
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του νεοεισαχθέντος (αν δεν υπάρχει ταυτότητα, γίνεται δεκτό το διαβατήριο)
  • Μία πρόσφατη φωτογραφία
  • Απλό φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου
  • Δήλωση συγκατάθεσης για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (επισυνάπτεται) με πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής του νεοεισαχθέντος από Κ.Ε.Π.
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΡΕΝΕΣ: Σε περίπτωση που ο Αριθμός Μητρώου Αρρένων δεν αναγράφεται ευκρινώς στο Απολυτήριο Λυκείου, θα πρέπει να προσκομίσουν Πιστοποιητικό Γέννησης. 

Τα παραπάνω είναι δυνατόν είτε να κατατεθούν στη Γραμματεία του Τμήματος από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε να σταλούν στη Γραμματεία με συστημένο ταχυδρομείο ή με ταχυμεταφορική εταιρεία (courier), στην εξής διεύθυνση:

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής (για εγγραφή πρωτοετούς), Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη 7, Κέρκυρα, 49132

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ: έως 3 Οκτωβρίου 2020

(Η ημερομηνία αποστολής ελέγχεται από την σφραγίδα ταχυδρομείου  ή courier)
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής εκ μέρους της Γραμματείας, οι νεοεισαχθέντες θα λάβουν 
στο e-mail που δήλωσαν στην Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό Εγγραφής (για τους άρρενες θα σταλεί και Πιστοποιητικό για την Στρατολογία). Το Πιστοποιητικό αυτό βεβαιώνει ότι ο φοιτητής είναι εγγεγραμμένος στο Τμήμα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (εφορία κ.λπ.)
  2. Κωδικούς ηλεκτρονικής πρόσβασης για τις υπηρεσίες (οι κωδικοί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για την ηλεκτρονική αίτηση απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, αλλά και για αίτηση δωρεάν σίτισης ή/και δωρεάν στέγασης για όσους επιθυμούν να κάνουν τέτοια αίτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας) στον ιστότοπο του Ιονίου Πανεπιστημίου)
  3. Οδηγίες ενεργοποίησης των παραπάνω κωδικών
  4. Οδηγό Πρωτοετών με οδηγίες για τον τρόπο απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (γνωστή ως ΠΑΣΟ) και με διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Η διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών και έκδοσης των κωδικών ηλεκτρονικής πρόσβασης θα αρχίσει αμέσως μετά την αποστολή από το Υπουργείο Παιδείας του πίνακα που εμφανίζει όσους υπέβαλαν ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής.

Για τα άλλα Τμήματα

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr συμβουλεύουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Τμημάτων τους για να ενημερωθούν για τις ακριβείς ημερομηνίες που θα γίνει η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας τους και θα αποκτήσουν τα συνθηματικά του Ιδρυματικού τους Λογαριασμού για να έχουν πρόσβαση στις Ακαδημαΐκές Υπηρεσίες.

Σχολή Ιστορίας & Μετάφρασης - Διερμηνείας

Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής

Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

Σχολή Περιβάλλοντος

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ SOS ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ! Για τις δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ, θα ενημερωθείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr