Το ΕΛΜΕΠΑ θα διανείμει δωρεάν self-test στους φοιτητές

Το ΕΛΜΕΠΑ θα διανείμει δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) στους φοιτητές

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο προκειμένου να διασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, την υγεία όλων όσοι συμμετέχουν στις δια ζώσης εξετάσεις, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, αποφάσισε την ενίσχυση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, με τη διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες φοιτητές

Στην προσπάθεια να συνεχιστούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής, εντός της συνεχώς μεταβαλλόμενης υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι σημαντικό να υιοθετούμε ασφαλείς συμπεριφορές, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους και εργαλεία, αναφέρει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η διάθεση των τεστ θα γίνεται, καθ΄όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, καθημερινά από 9:30 έως 11:30, από το χώρο του ιατρείου, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Κάθε φοιτητής που κρίνει σκόπιμη την αυτοεξέτασή του, π.χ. λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή συμπτωμάτων, μπορεί να παραλαμβάνει έως ένα τεστ την εβδομάδα, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους φοιτητές μας που δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας ελέγχου για την COVID-19, λόγω εμβολιασμού ή νόσησης, να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Aναβολή των εξετάσεων την Τρίτη 25/1/2022

ΕΛΜΕΠΑ: Οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr