Αυτή είναι η επίσημη συντομογραφία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Αυτή είναι η επίσημη συντομογραφία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Σύμφωνα με το Πανεπιστημιοποιημένο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Κρήτης (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) η επίσημη συντομογραφία που θα φέρει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο δεν θα είναι Ε.Μ.Π. αλλά ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο η αλλιώς ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ 


Εγκαινιάζεται το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου, του Αναπλ. Υπουργού Καθηγητή Κώστα Φωτάκη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Αναπλ. Καθηγητή Ηλία Γεωργαντά, στην έδρα του Πανεπιστημίου, στο Ηράκλειο (κεντρική είσοδος του Ιδρύματος).

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το 24ο Πανεπιστήμιο της χώρας, ιδρύθηκε με το νόμο 4610/2019 (ΦΕΚ 70/ τ. Α/ 7-5-2019). Το νεοσύστατο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο φέρει μια ιστορία περίπου 40 ετών, αυτήν του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το οποίο έπαψε πλέον να υφίσταται.

Τα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Διοικητικό Προσωπικό, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό αλλά και το σύνολο των συνταξιούχων που υπηρέτησαν το Ίδρυμα στην προγενέστερη μορφή του, από όλες τις θέσεις, κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Εργάστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και την εξέλιξη, με σύμπνοια και ομόνοια, αλληλεπιδρώντας αδιάκοπα με τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης και της χώρας, με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και με τα άλλα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων εξωστρέφειας και νέας γνωριμίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. με την τοπική κοινωνία της Κρήτης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης που λειτουργούν Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Κατέβηκε το ΤΕΙ Κρήτης και ανέβηκε η νέα επιγραφή με ονομασία Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr