Η ΝΟΔΕ Αχαΐας φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Φοιτητές του ΕΑΠ

Η ΝΟΔΕ Αχαΐας φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Φοιτητές του ΕΑΠ

Η επιστολή που έστειλε ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Σύλλογος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στον Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως, αξιότιμοι κύριοι Αναπληρωτές Τομεάρχες, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας κάποια θέματα που προέρχονται από τον Τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας και αφορούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.


Στις 17 Ιανουαρίου 2017, καταγγελία από τη ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, με την υπογραφή του Υπεύθυνου Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κατσουγκράκη προκάλεσε αναστάτωση στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και πολλά γέλια σε όλους του φοιτητές του ΕΑΠ. Στη συγκεκριμένη καταγγελία ο κ. Κατσουγκράκης κατήγγειλε οδηγίες «βασανισμού» των φοιτητών από τη ΔΕ του ΕΑΠ, προκειμένου οι φοιτητές να ομολογήσουν αντιγραφή εργασιών! Ευτυχώς, μέχρι σήμερα μεσαιωνικές τακτικές δεν εφαρμόζονται στο ΕΑΠ και σε καμία περίπτωση καμία ενέργεια σε βάρος των φοιτητών. 

Εκ νέου είδαμε, χθες, δημοσίευμα στο οποίο και πάλι η ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα η διοίκηση του τομέα Παιδείας, προτρέπει το ΕΑΠ αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κάνει δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων των ΥΕΘΑ/ΓΕΣ, ώστε να φοιτούν αυτοί και οι οικογένειες τους σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ, με μερική η πλήρη υποτροφία.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο σπουδών. Όλοι οι φοιτητές καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στα προγράμματα αυτά, παράλληλα με τις άλλες οικογενειακές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Επίσης, καταβάλλουμε με συνέπεια την οικονομική μας συμμετοχή προς το ΕΑΠ και με πολύ κόπο και στερήσεις, σε αυτή την εξαιρετικά, όπως γνωρίζετε, δύσκολη οικονομική συγκυρία. 


Θεωρούμε, εντελώς προκλητική την υποστήριξη της ΝΟΔΕ Αχαΐας, όπως και οποιουδήποτε άλλου, σε μια πρόταση που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όλους τους φοιτητές, για τους παραπάνω λόγους που περιέγραψα. 

Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε την ΝΟΔΕ Αχαΐας και ιδιαίτερα τον Τομέα Παιδείας για τα παραπάνω και να μεριμνήσετε προκειμένου να αποφευχθούν εκ νέου δηλώσεις και καταγγελίες που μόνο βλάπτουν τους φοιτητές και το ΕΑΠ.

Για τη ΔΕ του ΠΑΝ.Φ.ΣΥ.ΕΠΟ-ΕΑΠ

Η Πρόεδρος Χαλιώτη Μέμα

Η Γεν. Γραμματέας Φουσέκη Αθανασία

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr