Πρόεδρος ΕΑΠ: Η ΔΕ ουδέποτε έδωσε οδηγίες «βασανισμού» των φοιτητών

Πρόεδρος ΕΑΠ: Η ΔΕ ουδέποτε έδωσε οδηγίες «βασανισμού» των φοιτητών

Ο Πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Βασίλης Καρδάσης, απέστειλε απάντηση στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για όσα αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, όπου τονίζει πως τα όσα αναφέρονται ουδόλως σχετίζονται με την πραγματικότητα.

Η απάντηση του Προέδρου του ΕΑΠ έχει ως εξής:


«Τα αναγραφέντα σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, που φέρουν την υπογραφή του Ν. Κατσουγκράκη, ουδόλως σχετίζονται με την πραγματικότητα. Η Διοικούσα Επιτροπή, αυτονοήτως, ουδέποτε έδωσε οδηγίες «βασανισμού» των φοιτητών για να ομολογήσουν αντιγραφή εργασιών, ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολής της προσωπικότητάς τους. Γιατί αυτά μπορεί να αφορούν τον Μεσαίωνα και όχι ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο. Επίσης η Διοίκηση δεν πρότεινε κανένα νέο πλαίσιο, κι αυτό επειδή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι σε ισχύ Εσωτερικός Κανονισμός, βάσει του οποίου ελέγχεται το φαινόμενο της αντιγραφής, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πλείστα ΑΕΙ. 

Επίσης, όπως μας ενημέρωσε υπεύθυνα με επιστολή του (18/01/2017) ο Συντονιστής της ΠΛΗ 10 καθηγητής Δ.Α. Γραββάνης, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κατσουγκράκη, «μετέφερε με ιδιαίτερα σκληρά φραστικό τρόπο την διαδικασία που προτείνει η νέα Διοικούσα του ΕΑΠ για να ανακαλύψουν αν κάποιος φοιτητής αντιγράφει σε εργασία που παραδίδει», η συζήτηση δεν είχε κανένα ανάλογο περιεχόμενο! Αντιγράφουμε αυτολεξεί από την επιστολή του:  «Τα μέλη ΣΕΠ συζήτησαν διεξοδικά πώς θα αντιμετωπισθεί η αντιγραφή με ενιαίο τρόπο έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η βαθμολογική απόκλιση, δεδομένου ότι υπάρχουν 769 φοιτητές με υποχρέωση υποβολής γραπτών εργασιών που έχουν κατανεμηθεί σε 29 Τμήματα με αντίστοιχα μέλη ΣΕΠ στην ίδια Θεματική Ενότητα (ΠΛΗ-10). Επιπρόσθετα, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με αυστηρότητα το φαινόμενο της αντιγραφής ώστε να είμαστε δίκαιοι προς το σύνολο των φοιτητών της ΠΛΗ-10, πάντα στο πλαίσιο του Κανονισμού Σπουδών... Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΔΠ αποφάσισε ομόφωνα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιγραφής και δεν υπήρξε καμία διαφωνία, που έχει διατυπωθεί εντός πρακτικών της 2ης ΟΔΠ». 

Όσα συνεπώς περιλαμβάνονται στο φαντασιόπληκτο κείμενο του κ. Κατσουγκράκη. 

κινούνται μεταξύ παρανόησης, διαστρέβλωσης, ηθελημένης υπονόμευσης ή ακόμη και εμπάθειας. Με τη σειρά του λοιπόν, και για να είναι αξιόπιστος εν γένει ο λόγος του, εκείνος οφείλει να αποκαλύψει το ποιόν του κατασκευαστή/τριας της ‘είδησης’, καθόσον έχει και αστικές συνέπειες η προσβολή του κύρους του Ιδρύματος. Για να λάβουμε ως Διοίκηση τα μέτρα μας!»

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΕΑΠ στην κατηγορία «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr