2ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός ΕΑΠ «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προκηρύσσει και φέτος τον 2ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες, έχοντας ως αποστολή την καλλιέργεια του καινοτομικού πνεύματος και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών, των αποφοίτων, του προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας ευρύτερα.

Μετά την επιτυχή έκβαση του 1ου Επιχειρηματικού Διαγωνισμού το ακαδημαϊκό έτος 2015, και σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business, όπου ο νικητής του διαγωνισμού μας κ. Γεώργιος Μητραλέξης - μεταπτυχιακός φοιτητής της ΣΘΕΤ, με την επιχειρηματική του πρόταση Smartfield, έφτασε στην 3η Φάση του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας και ανεδείχθη 5ος σε σύνολο 777 συμμετεχόντων και 436 επιχειρηματικών προτάσεων. Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτους/απόφοιτες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ.

Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να διέπονται από το καινοτομικό και πρωτότυπο πνεύμα σύλληψης και σχεδίασης και να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και γ) της εφαρμογής της τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό. Ο Επιχειρηματικός Διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds. Επιπλέον, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα προσφέρει στους 2 πρώτους νικητές του διαγωνισμού, πρόσβαση σε ενέργειες και δράσεις στο πλαίσιο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ Patras IQ για το έτος 2017.

Ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής και κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων του διαγωνισμού ορίζεται από 20/9/2016 έως και 14/10/2016 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 31/10/2016 από το site του ΕΑΠ και σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά μέσω e-mail. Η υποβολή των υπό αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων (business plans) πραγματοποιείται μέσω της αποστολής τους και συνοδείας των απαραίτητων εγγράφων μόνο σε έντυπη μορφή και σε σύνολο 4 αντιτύπων με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Υπόψη κ. Θεόδωρου Βαγενά, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, με την ένδειξη 2ος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΑΠ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται με εντός χρονικού πλαισίου της σφραγίδας ταχυδρομείου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να συνταχθεί μέσα από την εφαρμογή σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου του Πληροφοριακού Συστήματος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΔΩ. Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται και από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα λάβει υπόψη της, κατά την αξιολόγηση, συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια όπως: 1. Σαφήνεια επιχειρηματικού σχεδίου και 2. Τεχνικές προδιαγραφές, αρτιότητα εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου 3. Βιωσιμότητα και προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικής ιδέας 4. Πρωτοτυπία και καινοτομία επιχειρηματικής ιδέας 5. Συμβολή στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της αγοράς εργασίας

Περισσότερες πληροφορίες Θεόδωρος Βαγενάς τηλ.: 2610 367759 - fax: 2610 367611 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες επικοινωνίας: 09:00-15:00 εργάσιμες μέρες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr