Το ΕΑΠ κάνει άνοιγμα στην τοπική κοινωνία

Το ΕΑΠ κάνει άνοιγμα στην τοπική κοινωνία

Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία της Πάτρας επιχειρεί μέσω σειράς δράσεων το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που εδρεύει στην πόλη. Για το άνοιγμα αυτό μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης.

"Η Πάτρα, η ανοικτή πόλη με μέτωπο στη θάλασσα, η γενέτειρα γη της χρυσοφόρας σταφίδας στο παρελθόν, η κοιτίδα του εμπορίου, το σταυροδρόμι πολιτισμών και ανταλλαγών, η γέφυρα των θαλάσσιων δρόµων επικοινωνίας, η εστία που στέγασε νεωτερικές ιδέες και ριζοσπαστικά κινήματα, η Πάτρα που φιλοξένησε φιλόλογους και καλλιτέχνες. Και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το ανοικτό στη γνώση και την επιστήµη, το 'Ιδρυμα που στεγάζει 40.000 φοιτητές και συνεργάζεται με 2.000 καθηγητές, ο ιμάντας που συνδέει την αχαϊκή πρωτεύουσα με όλα τα γεωγραφικά σημεία της Ελλάδας αλλά και µε πολλά του εξωτερικού, το πανεπιστήµιο της νέας τεχνολογίας, ο μοναδικός φορέας της ανώτατης εκπαίδευσης με το πιο βαθύ κοινωνικό πρόσημο" επισήμανε και εξήγησε:


Διαβάστε ακόμη: Ιδρύει παραρτήματα σε εννέα πόλεις το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

"Το ΕΑΠ σήμερα ανοίγεται επιτέλους στην Πάτρα, επικοινωνεί με την πόλη και τους κατοίκους της µέσω πολιτιστικών δράσεων, με τον λόγο, με τη μουσική, με τη θεατρική πράξη, µε τον χορό, με τον κινηματογράφο, με γέφυρα το έργο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Πάτρας.

Επειδή ένα Πανεπιστήµιο συνεπάγεται-την παροχή επιστημονικής γνώσης, τη διακίνηση ιδεών, την παραγωγή πολιτισμού, την επικοινωνία με την τέχνη. Και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις θύρες του στην πόλη, εγκαινιάζει µια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισµού, ανακτά τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο που ανήκει στην Πάτρα!".

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΕΑΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr