φοιτητές ΕΑΠ, ΕΑΠ ΝΕΑ, Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ΕΑΠ, μείωση Διδάκτρων, EAP

Οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ζητούν μείωση Διδάκτρων

Επιστολή στο ΕΑΠ αίτησης μείωσης διδάκτρων και απάντηση Διοικούσας επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σαν συλλογικό όργανο των φοιτητών και πτυχιούχων του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχουμε χρέος να ακούμε τις φωνές των μελών μας και να προσπαθούμε να τους εκπροσωπούμε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Ορμώμενοι από αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μια επιπλέον πρόταση όσον αφορά τα δίδακτρα που καταβάλουν οι φοιτητές στο ΕΑΠ. Γνωρίζουμε πως έχουν ήδη γίνει αρκετές ευκολίες όσον αφορά την καταβολή των διδάκτρων, θα θέλαμε όμως να προτείνουμε και κάτι επιπλέον. Σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτικά, όταν ο φοιτητής μπορεί και καταβάλει εφάπαξ το ποσό, τότε του χορηγείται κάποια έκπτωση, η έκπτωση αυτή γίνεται και στο αντίστοιχο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Σας ζητούμε λοιπόν να εξετάσετε το αίτημά μας περί έκπτωσης των διδάκτρων στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής τους. Επιπλέον ευελπιστούμε να προχωρήσετε άμεσα σε νέα μείωση διδάκτρων, οι εποχές τώρα όσο ποτέ στο παρελθόν, επιβάλουν τέτοιου είδους κινήσεις. Η αποδοχή των προτάσεων αυτών, είμαστε σίγουροι πως θα είναι μία επιπλέον θετική εξέλιξη για τους φοιτητές αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Ευχή και επιθυμία μας είναι, μαζί να βρίσκουμε λύσεις υπέρ του συνόλου, στην κατεύθυνση της προόδου, της αλληλεγγύης και των ουσιαστικών αλλαγών.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                         Η γενική γραμματέας

Νικόλαος Προικιός                                                                 Αλεξάνδρα Βασιλείου

Η απάντηση της Διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ έχει ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αγαπητοί κύριοι,

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έχει σταθερό προσανατολισμό την κατά το δυνατόν οικονομική ανακούφιση των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος. Ιδιαίτερα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αντιλαμβανόμαστε ως υποχρέωσή μας την αναζήτηση τρόπων διευκόλυνσης της καταβολής των διδάκτρων. Στο πνεύμα αυτό εξετάζουμε διάφορες περιπτώσεις, που θα ελαφρύνουν τις δαπάνες του Ιδρύματος και συνεπώς θα μας επιτρέψουν να προβούμε στην περαιτέρω μείωση των διδάκτρων. Η πρότασή σας θα συζητηθεί και σύντομα θα λάβετε απάντηση επί του αιτήματος που υποβάλατε. Σας ευχαριστούμε για το πνεύμα συνεργασίας σας,

Με εκτίμηση,

Βασίλης Καρδάσης

Περισσότερα νέα για το ΕΑΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr