πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ΕΑΠ

Με ποιο τρόπο θα επιλέγει τους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το ΕΑΠ

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα, οι οποίες αναφέρονται στη λειτουργία Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Προχωράμε σε ρυθμίσεις για τη δημοκρατική λειτουργία ενός Πανεπιστημίου με τεράστιο κοινωνικό ρόλο, στο οποίο φοιτούν άνθρωποι οι οποίοι πληρώνουν και που δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως επιχείρηση. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον ακαδημαϊκό και όχι τον επιχειρηματικό χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου», τόνισε.

Συνεχίζοντας, η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε κατά της «αυτόματης αυτονόμησης» του Ιδρύματος, και υποστήριξε, ότι πρέπει να προηγηθεί η θεσμική του θωράκιση και να διασφαλιστεί η συμμετοχή στη Διοίκηση, των κοσμητόρων των διευθυντών σπουδών και δυο μελών ΔΕΠ.
 
«Καταργούμε την κλήρωση και στο εξής θα αποφασίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο με ποιο τρόπο θα παίρνει τους πτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, και πρόσθεσε ότι θα προστεθεί στις θεματικές των σπουδών και η πρακτική άσκηση, ενώ το ΕΑΠ θα λειτουργεί και ως κέντρο πιστοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη για το ΕΑΠ:

Περισσότερα νέα για το ΕΑΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr