ΕΑΠ, Ολοκληρώθηκε, κλήρωση, εισαγωγή, τωνυποψηφίων φοιτητών

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για την εισαγωγή των υποψηφίων φοιτητών

Ολοκληρώθηκε η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων φοιτητών στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητή Βασίλη Καρδάση.

Η διαδικασία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και την παρακολούθησαν πολίτες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην κλήρωση και εργαζόμενοι στο ΕΑΠ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το γενικό σύνολο των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ανήλθε σε 27.085 (10.183 στα Προπτυχιακά  Προγράμματα Σπουδών για 4.640 θέσεις και 16.902 για 5.260 θέσεις στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών).

Επίσης, υποβλήθηκαν 45 αιτήσεις για ΑΜΕΑ (5% στα ΠΠΣ) και 211 αιτήσεις για προσωποπαγείς θέσεις ΑΤΕΙ (10% στα ΜΠΣ).

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Β. Καρδάσης στην ομιλία του τόνισε ότι θα  δρομολογηθεί η αλλαγή του συστήματος επιλογής των φοιτητών από ένα δικαιότερο σύστημα και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Ευελπιστούμε ότι από του χρόνου θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε με διαφορετικό τρόπο την επιλογή των φοιτητών»

Β. Είναι ορθή η επιλογή όσων αποφασίζουν να σπουδάσουν στο ΕΑΠ

Γ. Μπορεί να είναι ένα διαφορετικού τύπου πανεπιστήμιο από τα συμβατικά, αλλά είναι  ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο , κι αυτό αποδεικνύεται από την ποιότητα των σπουδών που σχετίζεται με την κατεύθυνση την οποία επιλέγουν οι απόφοιτοι του ΕΑΠ.

Δ. Συνεχώς ακούω από συναδέλφους ότι σε καλά Μεταπτυχιακά της χώρας, και το υπογραμμίζω αυτό, βρίσκονται απόφοιτοι του ΕΑΠ. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις υποψήφιοι διδάκτορες άλλων πανεπιστημίων έχουν αποφοιτήσει από Μεταπτυχιακά ή Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ.

Ε. Βασικός στόχος της ΔΕ είναι η ανανέωση και ο εμπλουτισμός των Προγραμμάτων Σπουδών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΣΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

* Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, δημοσιεύσαν πρώτοι τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr