Πρόταση,καταργηθεί, ΕΑΠ,  κλήρωση, επιλογής, φοιτητών,eap, βουλευτή

Πρόταση να καταργηθεί στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) η κλήρωση επιλογής των φοιτητών

Να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πρότεινε ο Βουλευτής και παρολίγον υπουργός Παιδείας κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, σημειώνοντας τα εξής:

  • Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον τόπο μας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες μας να πάρουν πτυχίο, επειδή δεν μπόρεσαν για χιλιάδες λόγους να πάρουν πτυχίο από τα πανεπιστήμια.
  • Είναι ένας θεσμός που εκπαιδεύει πάρα πολύ κόσμο, είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί και είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να αυξηθεί το ακαδημαϊκό του προσωπικό, κυρίως από νέους επιστήμονες και όχι από ήδη υπηρετούντα μέλη πανεπιστημιακών δασκάλων.

Αν είσαι φοιτητής του ΕΑΠ και θέλεις να μείνεις ενημερωμένος ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

  • Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ένα τρόπος να ανοιχτούμε στην κοινωνία, είναι ένας τρόπος να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά είναι και ένας θεσμός που κρύβει μια τεράστια δυναμική.
  • Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr