Οι φοιτητές του ΕΑΠ ζητούν μείωση Διδάκτρων

Οι φοιτητές του ΕΑΠ ζητούν με ηλεκτρονικές υπογραφές μείωση Διδάκτρων και Δυνατότητα Πληρωμής Χωρίς Πιστωτική Κάρτα

Προπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πήραν την πρωτοβουλία, οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ ζητούν το Πανεπιστήμιο να διευκολύνει τους φοιτητές ως προς τα δίδακτρα των σπουδών όπως για παράδειγμα να δώσει τη δυνατότητα δήλωσης των θεματικών ενοτήτων χωρίς την άμεση και εφ ‘άπαξ καταβολή των διδάκτρων.

Η επιστολή για τη μείωση Διδάκτρων και Δυνατότητα Πληρωμής Χωρίς Πιστωτική Κάρτα έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Λαμβάνοντας υπόψη την αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, την τραπεζική αργία,την επιβολή capital control που αναμένεται παρατεταμένη και το γεγονός ότι δεν έχουμε όλοι οι φοιτητές εξασφαλισμένα μηνιαία έσοδα ζητάμε:

1. Τη μείωση των διδάκτρων για κάθε Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.), από 550Ε σε 350Ε

2. Τη δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το αν κατέχουν πιστωτική κάρτα, να καταβάλλουν την οικονομική συμμετοχή τους σε ισόποσες δόσεις μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Θεωρούμε τα παραπάνω μέτρα θα διευκολύνουν τους φοιτητές και δεν θα τους οδηγήσουν σε αναβολή των σπουδών τους. Το ΕΑΠ θα πρέπει να παραμείνει ενεργό και να επιδείξει τον κοινωνικό του ρόλο και χαρακτήρα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (Ε.Α.Π.)

Περισσότερα για αυτή την επιστολή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Η επιστολή προς Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο ΕΑΠ: «Σας καλούμε να διευκολύνετε τους φοιτητές του ΕΑΠ»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΚΙΝΗΣΗΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΕΠΟ)”ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Ε.Α.Π.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κοσμήτορα κα Χατζηνικήτα Βασιλεία, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο κ. Καλδή Βύρωνα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την αποστολή της επιστολής μας με ημερομηνία 7 Ιουλίου, σας αποστέλουμε συμπληρωματική επιστολή λόγω του ότι μεγαλώνει ο αριθμός των συμμετεχόντων φοιτητών στην κίνηση που καταθέτουν τις προτάσεις τους. Λαμβάνοντας υπόψη την αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, την τραπεζική αργία και την επιβολή capital control που αναμένεται παρατεταμένη, το γεγονός ότι δεν έχουμε όλοι οι φοιτητές εξασφαλισμένα μηνιαία έσοδα, χωρίς καμία πρόθεση παρακώλυσης οποιασδήποτε λειτουργίας του ΕΑΠ και με την επιθυμία να έχουμε τη συνατότητα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας αιτούμαστε:

1. Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 να δηλώσουν τις θεματικές ενότητες που επιθυμούν χωρίς την άμεση και εφ άπαξ καταβολή διδάκτρων. Ενδεχομένως να δοθεί η δυνατότητα μιας συμβολικής κατάθεσης των εκατό (100) ή διακοσίων (200) ευρώ μάξιμουμ, με τα υπόλοιπα χρήματα να καταβάλλονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

2. Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που δεν κατέχουν πιστωτική κάρτα και στους φοιτητές που αποδεδειγμένα έχουν οικονομική δυσκολία (με κάρτα ανεργίας), να καταβάλλουν την οικονομική συμμετοχή τους μέσα στην ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016.Ενδεικτικά αναφέρουμε για καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό:Για μία Θ.Ε. σε τρεις (3) δόσεις, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο 2015 Για δυο Θ.Ε. σε πέντε (5) δόσεις, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο 2016Για τρεις Θ.Ε. σε οκτώ (8) δόσεις, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάϊο 2016

3. Να γίνει επιμήκυνση στον αριθμό των δόσεων από πέντε σε οκτώ για τους κατόχους πιστωτικώ καρτών.

4. Τέλος, να υπάρξει συνεργασία και με άλλα Τραπεζικά Ιδρύματα πέραν της Εθνικής Τράπεζας.Με την ελπίδα να εισακουστούν τα αιτήματά μας, αναμένουμε την τοποθέτησή σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας - Κίνησης

Χαλιώτη Γερασιμούλα (Μέμα)

 

Οι συνυπογράφοντες φοιτητές(έχετε λάβει σχετική επιστολή).

Περισσότερα για αυτή την επιστολή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr