Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των μεταπτυχιακών τίτλων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των μεταπτυχιακών τίτλων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των μεταπτυχιακών τίτλων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σε τελετή που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Αίθριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, απονεμήθηκαν οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών σε 229 φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους.

Τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών απένειμε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής κ. Χάρης Κοκκώσης.


Ο κ. Κοκκώσης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κοπιαστική προσπάθεια που κατέβαλαν και ευχήθηκε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στους νέους κατόχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης.

Ο κ. Κοκκώσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει διαρκώς η διοίκηση του ΕΑΠ για να στηρίξει τις προσπάθειες των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τα επαγγελματικά τους προσόντα, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στη δημόσια ζωή της χώρας και να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιθυμίες και φιλοδοξίες.

«Αυτή την περίοδο ειδικά η επένδυση στην Παιδεία έχει μια ιδιαίτερα αξία και βαρύτητα γιατί είναι και ο μοναδικός δρόμος για να ικανοποιήσει κανείς τους στόχους του» υπογράμμισε ο  Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ και πρόσθεσε ότι η διαμόρφωση του μέλλοντος περνάει μέσα από την Παιδεία.

Επίσης, ο κ. Κοκκώσης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το ΕΑΠ προσπαθεί να καινοτομεί στο εκπαιδευτικό και το τεχνολογικό κομμάτι της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μειώσει σημαντικά την οικονομική συνεισφορά των φοιτητών σε οριακό επίπεδο για το πως πρέπει να λειτουργούμε, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας περνάει μια μεγάλη δυσκολία. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πραγματικότητα χωρίς να μειώσουμε, αντιθέτως να βελτιώσουμε, το επίπεδο σπουδών» ανέφερε.  

Οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών που απονεμήθηκαν, αφορούσαν στις Σχολές:

Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας: Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής (ΠΣΕ), Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική (ΠΣΦ), Κατάλυση & Προστασία Περιβάλλοντος (ΚΠΠ), Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ), Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές (ΣΜΑ),  Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων (ΠΣΠ), Διασφάλιση Ποιότητας (ΔΙΠ), Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΛΣ), Διαχείριση Αποβλήτων (ΔΙΑ), Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά (ΜΣΜ), Διαχείριση Τεχνικών Έργων (ΔΧΤ).

Ανθρωπιστικών Σπουδών: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής  Γλώσσας (ΓΕΡ).

Κοινωνικών Επιστημών: Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΔΜΥ), Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ (ΔΥΥ), Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ), Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ), Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ (ΜΒΑ), Τραπεζική (ΤΡΑ).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr