Σε κάποια προγράμματα λόγω των προϋποθέσεων υπήρξαν λιγότερες αιτήσεις από τις θέσεις

Σε κάποια προγράμματα λόγω των προϋποθέσεων υπήρξαν λιγότερες αιτήσεις από τις θέσεις

Πάνω από 39 χιλιάδες αιτήσεις κατατέθηκαν για τα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα όπου ο αριθμός τους ανήλθε στις 25.618.

Στα περισσότερα προγράμματα οι αιτήσεις είναι κατά πολύ περισσότερες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα προγράμματα όπου όσοι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους είναι σίγουροι ότι θα κληρωθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τα Περιβαλλοντικός Σχεδιασµός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3) (10ΕΤΗ) όπου για 6 θέσεις υποβλήθηκαν 6 αιτήσεις καθώς και το Τεχνολογία Υλικού και Λογισµικού Β (Προγ.2) όπου για τις 9 προσφερόμενες θέσεις κατατέθηκαν μόλις 2 αιτήσεις. Επίσης στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικός Σχεδιασµός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3) για 29 θέσεις είχαμε 22 αιτήσεις.

Πολλές ελπίδες έχουν και όσοι κατέθεσαν αίτηση για το πρόγραμμα Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας όπου για 70 θέσεις είχαμε 74 αιτήσεις

Ο μικρός αριθμός αιτήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι προϋποθέσεις συμμετοχής ήταν τέτοιες όπου αυτομάτως οι υποψήφιοι ήταν ελάχιστοι.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα υπόλοιπα προγράμματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο Κοινό ΜΠΣ Master in Business Administration (MBA) κατατέθηκαν 1943 αιτήσεις για 260 θέσεις ή για το πρόγραμμα Σπουδές στην Εκπαίδευση Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.) όπου για 540 θέσεις είχαμε 4.631

Τη Δευτέρα 15/12/2014, ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάροδο της οδού Αριστοτέλους 18.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν, αμέσως μετά από την κλήρωση, τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα είναι στη διάθεση του Τύπου.

Δείτε εδώ τον αριθμό των αιτήσεων ανά πρόγραμμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr